Aktiivi näitusekoerad on oma tõu suurepärased esindajad

Suvel toimus Kuressaare lossipargi laadaplatsil Eesti kennelliidu korraldatud sertifikaadiõigusega kõikide tõugude koertenäitus – Saaremaa rahvuslik koertenäitus.

Näituse kataloogi andmetel oli näitusel kokku 452 koera, 122 tõugu üheksast riigist. Kõige tihedam konkurents oli kuldsetel retriiveritel – 21 koera, järgnesid berni alpi karjakoerad – 19 koera, ja labradori retriiverid – 17 koera. Päeva jooksul töötas kuus ringi, kõiki koeri hindasid Eesti kohtunikud.

Näituse parimateks tunnistati: 1. koht – berni alpi karjakoer; 2. koht – lühikarvaline chihuahua; 3. koht – airedale’i terjer; 4. koht – lühikarvaline ibiza podenco – kõik Eestis registreeritud koerad.

Koerteklubist Aktiiv osales koju kätte tulnud näitusel 13 koeraomanikku 17 koeraga, kes kõik said hindeks “suurepärane” ja “väga hea”.

Näitusel osalejate jaoks on enamasti kõige olulisem saada SERT ehk Eesti Välimikutšempioni Kandidaadi Sertifikaat. Saaremaa näitusel omistati tõusertifikaat Kadri Vinni landseerile Terra Haillen Arina Sebastiana, Annika Maripuu austraalia lambakoerale Momento Mistika Sailing To Peak River ja juuniorsertifikaat Greta Rüütli hovawartile Custos Liminis Aurelia.

Sertifikaadi kandidaadiks tunnistati Kätlin Martinsoni kuldne retriiver I´M Terra Abtyda Kiara, Marge Kaju inglise setter Edenbridge Thrones Arya ja clumberspanjel Sempre Felicita Bimbik´s Asterix, Triinu Sooääre samojeedi koer Smiling Snowball Moon Light, Ene Ranna austraalia lambakoer Peak River Fab Cratt, Annika Maripuu austraalia lambakoer Peak River Fab Fancy ja Sille Mõigu saksa lambakoer Wunderstern Desideria.

Rühmavõistluse 4. kohale jõudis välja Annika Maripuu austraalia lambakoeraga Peak River Fab Fancy. Lisavõistlusel Juunior-handler vanuses 14–17 aastat näitas saarlane Kertu Truumure Aktiivi klubi tuntud lugemiskoera, alaska malamuuti Snowteari (koduselt Mia), kes tunnistati 3. koha vääriliseks.

Kersti Pink, koerteklubi Aktiiv

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 274 korda, sh täna 1)