Muhu valijameheks sai Ain Saaremäel

Muhu vallavolikogu valis eile oma esindajaks valimiskogusse presidenti valima vallavolikogu esimehe Ain Saaremäeli. 

Eilsel istungil esitati lisaks 11 häält saanud Ain Saaremäelile Muhu vallavolikogus valijamehe kandidaadiks ka Olaf Orgse, kelle poolt hääletas üks vallavolikogu liige.

Et valijamehel oleks presidenti lihtsam hääletada, pani iga volikogu liige sedelile kirja kaks oma lemmikkandidaati  – esimese ja teise eelistuse.  Viiest presidendikandidaadist, kes valimiskogule tõenäoliselt esitatakse, olid sedelitel ära märgitud kõik kandidaadid.

Ain Saaremäeli sõnul kattus volikogu liikmete esimene eelistus tema oma teise eelistusega. Ehkki valijamehel on valimiskogus hääletamisel vaba voli, kinnitas Saaremäel, et loobub hääletamast oma suurima soosiku poolt ning annab hääle kandidaadile, kes oli volikogu liikmete sedelitel kõige populaarsem.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 320 korda, sh täna 1)