Ingrid Puusta surfab Gotlandilt Saaremaale (3)

Eesti olümpiasurfar Ingrid Puusta proovib esimese naisena ületada Läänemerd, surfates Gotlandi saarelt Saaremaale. Puusta kasutab selleks oma olümpiavarustust.

Pea 277 km ultraretkeks ootab ta sobilikku tuult Gotlandi saarel Rootsis. Oma soorituse teeb ta mitte üksnes ainulaadse rekordi nimel, vaid selleks, et koguda raha puuetega inimeste purjetamistreeninguteks, kirjutas Delfi.

Startides ajavahemikul 19.–26. septembrini purjetab Puusta ilma peatusteta üle Läänemere keskosa Gotlandilt Saaremaale ilma jalga vahepeal maale panemata. Purjelauduri sõnul on tegu suure pingutusega, kuid kuna olümpiajärgne väsimus on välja puhatud ja jõutreeningud läbitud, võtab ta ette retke, mis võib kujuneda katsumuseks.

Ingrid tahab oma teoga juhtida tähelepanu ja koguda toetust puuetega purjetamishuvilistele, kellele Eestis algõpetuse treeninguidki ei ole.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 381 korda, sh täna 1)