Murumuna kosus hiiglaseks (2)

Foto: KRISTEL KOOVISK

Foto: KRISTEL KOOVISK

Saarte Hääle toimetusele saadetud fotol murumunast on pirakat seent kõrvutatud võrdluse mõttes õunaga. Viimane paistab kopsaka murumuna kõrval päris pisike.

Foto saatnud Kristel Koovisku sõnul oli murumuna ümbermõõt umbkaudu 170 cm. Päris täpselt kaaluda ta seda paraku ei saanud, aga umbes 10–12 kg oli see küll. Pirakas murumuna toodi tema sõnul läinud nädalalõpul Kuressaare kesklinnas toimunud messile teistelegi vaatamiseks. Mis murumunast edasi sai, ta öelda ei osanud.

Seen kasvas Valjala vallas Veeriku külas. „Murumune on seal alati sirgunud, aga mitte kunagi nii suuri,“ tõdes Koovisk.

Murumunad on tänavu Saaremaal üldse kena kasvuhoo sisse saanud. Alles mõne nädala eest kirjutasime, kuidas murumunad perekond Treirati koduõuele korraliku invasiooni korraldasid. Suurim neist sirgus pererahva rõõmuks jalgpalli-mõõtu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 425 korda, sh täna 1)