Tiidrek Nurme võitis Tallinna maratoni 10 km jooksu

Rio olümpiamaratoni läbinud Tiidrek Nurme võitis laupäeval SEB Tallinna maratoni traditsioonilise 10 km sügisjooksu. Kokku oli stardis ligi 10 000 osalejat.

Tiidrek Nurme läbis võistlusmaa ajaga 29.42 ja saavutas oma eesmärgi edestada sõpru Keeniast, sest Ibrahim Mukunga sai teisena kirja 29.52 ja Victor Kamuren Ketienya kolmandana 30.17.

“Hammas oli vaikselt verel,” tunnistas Tiidrek Nurme pärast jooksu Saarte Häälele. “Ibrahim Mukunga on minu üks paremaid sõpru, toon ta Eestisse jooksma ja hoolitsen selle eest, et ta midagi valesti ei teeks. Kõik selle eesmärgiga, et temaga võistelda.”

Tiidrek Nurme sõnul oli jooksu algus väga kiire ja kui oleks sama tempoga lõpuni tulnud, võinuks sündida ka Eesti rekord. “Aga arvata oli, et selle tempoga jätkata ei saanud,” lausus ta. “Keenia poisid jooksid väga kiiresti, aga ma üritasin rohkem oma keha tunnetada. Tundub, et poisid läksid rohkem emotsiooni peale välja, aga selle arvelt olin ma lõpus ka rohkem värske ja jooksin neil eest ära.”

Viimased üheksa kuud maratonile keskendunud Tiidrek Nurme ütles, et pikalt jooksumaalt sellisele lühikesele distantsile võistlema tulla on raske ja see oli kindlasti üks kõrgeima laktaadisisaldusega jookse.

“Maratonitrenn on ikka midagi muud, aga minu organism on selleks valmis ja ei karda lühemaid distantse,” selgitas ta.

Pühapäeval Tiidrek Nurme poolmaratoni jooksma ei läinud. “Keenia mehed lähevad elu eest jooksma ja kui ma tahaks neid võitma minna, siis kohtuksime kindlasti pärast haiglas,” põhjendas saarlasest jooksumees oma loobumist.

Tallinna maratoni täispika maratonidistantsi võitis keenialane Bernard Kipsang Chumba ajaga 2.20.52. Saarlastest oli parim Kalev Õisnurm, kes läbis distantsi ajaga 2.51.30 ja sai 19. koha. Poolmaratonis oli saarlastest kaheksanda kohaga parim Mairo Mändla, kes sai aja 1.14.59.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 85 korda, sh täna 1)