Kaunitarist kolemajaks. Ja edasi?

Loole tuleb Oma Kodus järg. Loodetavasti juba õige pea. Siis, kui koletisest on taas saanud kaunitar.

Loole tuleb Oma Kodus järg. Loodetavasti juba õige pea. Siis, kui koletisest on taas saanud kaunitar.

Mõni maja ootab kannatlikult oma tundi, uuestisündi või siis lõplikku hääbumist. Kuressaares Allee 1 asuval endisaegsel Michelseni pansionaadil läheb ilmselt õnneks. Vaatamata viimaste aastate, isegi aastakümnete, nutusele seisule on lootust, et hoone saab tagasi ajaloolise välimuse ja boonusena nüüdisaegse sisu.

Michelseni pansionaati mainitakse esmakordselt 1896. aastal. Lisaks pansionaadile tegutsenud seal vähemalt 1919. aastal ka saksa segagümnaasium. Pärast Esimest maailmasõda tuli pansionaadi töösse paus, kuna hoone oli saanud kannatada. Hiljemalt 1922. aastal avati pansionaat taas.

Loe edasi Oma Kodu sügisnumbrist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 069 korda, sh täna 1)