Saaremaale kolis 100 uut elanikku (5)

Saare maakonna elanike arv suurenes augustis kolme inimese võrra, vaatamata tugevalt negatiivsele loomulikule iibele (– 17).

Saare maavalitsuse nõunik-perekonnaseisu­ametniku Avo Levisto sõnul registreeriti maakonnas augustis 29 sündi ja 46 surma. Rändesaldo oli positiivne, maakonda asus elama 100 uut elanikku, elukoha aadress väljaspool Saare maakonda registreeriti rahvastikuregistris 80-l endisel maakonna elanikul.

Saaremaale elama tulnuist registreeriti 41 Kuressaares ja 19 Lääne-Saare vallas. Negatiivse rändesaldo tõttu kaotas augustis enim elanikke (19) Orissaare vald. Tänu viie lapse sünnile ja positiivsele rändesaldole (+ 6) suurenes augustis enim Salme valla elanike arv.

Positiivne rändesaldo suurendas Kuressaare elanike arvu üheksa inimese võrra ning seitsme inimese võrra suurendasid Valjala valla elanike arvu kolme lapse sünd ja positiivne rändesaldo.  1. septembri seisuga on Saare maakonna rahvastikuregistri-järgne elanike arv 34 158.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 009 korda, sh täna 1)