XX Reinu Kapal tehti 103 starti

KAKS VÕITU: Karmen Udeküll noppis Reinu Kapalt kaks võitu kahelt eri kõrguselt. KATRI KURIS

KAKS VÕITU: Karmen Udeküll noppis Reinu Kapalt kaks võitu kahelt eri kõrguselt.
KATRI KURIS

Reinu Kapp on üks pikema traditsiooniga ratsutamisvõistlusi Eestis ning seekord toimus see läinud laupäeval Kihelkonnal asuvas Reinu ratsatalus juba 20. korda.

Ratsatalu peretütre Mari-Ann Udekülli sõnul osutus võistluspäev väga põnevaks. Lisaks neljale põhiparkuurile toimus noortele ratsanikele ja hobustele mõeldud mõõduvõtmine kõrgusel 50–60 cm ja kaasahaarav tünnisõit koos Reinu Kapa legendidega. “Palju põnevaid etteasteid sai näha ka takistussõitude vahel,” kinnitas Udeküll. Esinesid nt tsirkuseartistid, Reinu ratsatalu ratsutajad trikikava ja hobukadrilliga ning võimleja Brita Kuldsaar.

Päeva peale tehti kokku 103 starti ning põnevaim ala oli peretütre sõnutsi kindlasti tünnisõit koos Reinu Kapa legendidega. “Nimelt lisaks tavapärastele osavõtjatele sõitsid tünnisõitu ka Reinu Kapa legendid,” rääkis Mari-Ann Udeküll. Võistlusratsudeks said sportlased endale seejuures Reinu ratsatalu ponid.

Legendide arvestuses oli võistlejaid Udekülli sõnul kokku viis: Reinu ratsatalu perenaine Anne Udeküll, Ivo Ots, Reinu Kapa algataja Andres Udeküll, Siim Sinijärv, Teet Juul ja Riho Viik. Neist kõige parema aja sõitis välja Ivo Ots ponil Volli.

Avatud arvestuse esikolmik oli järgmine: 1. Hendrik Klausson ja Kuvvat, 2. Henri Paomees ja Wiktooria (Reinu ratsatalu) ja 3. Danii Marii Sillamägi ja Shoobie Doobie Doo Wop (Minni Hobutegevus).

Korralduslikult sujus Mari-Ann Udekülli kinnitusel kõik väga hästi. “Päev oli põnev ja pealtvaatajaid oli kindlasti rohkem kui eelnevatel aastatel,” märkis ta. “Reinu ratsatalu tänab südamest kõiki võistluse toetajaid ja korraldustiimi, kelleta ei oleks see üritus toimuda saanud.” Kapp võistluse nimes on just nimelt Kapp, mitte Cup, sest saarlased manustavad kesvamärjukest ju ikka kapast, on Reinu Kapa korraldajad selgitanud võistluse nimes peituvat nutikat sõnademängu.


TULEMUSED

 • Parkuur kõrgusel 50–60 cm
 1. Jacqueline Putnik ja Rooma;
 2. Anni Liisi Lauk ja Roosi;
 3.  Triin Tõnisots ja Roosi. Kõik on Reinu ratsatalu ratsutajad
 • Parkuur kõrgusel 70 cm
 1. Merilin Meier ja Patrons (Saare ratsakeskus);
 2. Eeva Helga Kupits ja Aroomi (Reinu ratsatalu);
 3. Marie Adele Abel ja Wendy (Reinu ratsatalu).
 • Kõrgusel 80/90 cm
 1. Karmen Udeküll ja Aroomi (Reinu ratsatalu);
 2. Sandra Soomre ja Raket (Tika talu);
 3. Karmen Udeküll ja Western.
 • Kõrgusel 105 cm
 1. Karmen Udeküll ja Western;
 2. Siim Sinijärv ja Leander (ESHKS – Eesti sporthobuste kasvatajate selts);
 3. Hendrik Klausson ja Kuvvat (Kõljala tall).
 • Põhisõit kõrgusel 120 cm
 1. Siim Sinijärv ja Leander;
 2. Annika Veerpalu ja Admiral Amerigo (Nõo ratsaspordiklubi);
 3. Annika Veerpalu ja Quentina.
Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 290 korda, sh täna 1)