Maakonnas kaheksa uut õpetajat (2)

Septembrist asub Saare maakonna koolides ja lasteaedades ametisse kaheksa inimest, kes pole siinsetes haridusasutustes varem töötanud.

Kaheksast kaks, Kuressaare Ida-Niidu lasteaias tööd alustavad Janika Palits ja Maaria-Liisa Murumaa, on täiesti uued noored spetsialistid, kes tulevad otse kõrgkoolist. Lisaks neile saab lasteaed pedagoogilist täiendust Aeliis Kurgmanni ja Maaria Tamme näol.

Lümanda põhikoolis hakkab õpetajana tööle Sirje Lulla, Ruhnu koolis Ivo Mikson, Valjala põhikoolis Kersti Lehtmaa ja Saaremaa ühisgümnaasiumis Ave Kalmus.

Saare maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Raivo Peetersi sõnul peaks haridusasutustes kõik õpetajad uue õppeaasta eel olemas olema. Samas nentis ta, et koolmeistrite keskmine vanus kasvab, nii nagu ka mujal Eestis.

“49 inimest tähistab sel sügisel ümmargust staažijuubelit – 25 või rohkem aastat ametis. Võite ise ette kujutada, kui palju on neid, kes veel nende ümmarguste numbrite vahele jäävad. Vähemalt pool meie pedagoogilisest kaadrist on koolis töötanud 25 aastat või rohkem.”

Sel aastal peaks maakonna koolide esimestes klassides alustama mullusega võrreldes umbes 30 õpilast rohkem. Pisut suurem on kooliminevate laste arv ka järgmisel aastal, kuid seejärel on ette näha kooliminejate arvu järsku langust.

Koolivõrgu muudatustest nimetas Peeters Kihelkonna kooli muutumist kuueklassiliseks, mujal on olukord stabiilsem. Leisi keskkooli 1. klassi läheb 18 last ja 10. klassi praeguse seisuga neli õpilast, Orissaares on uusi kooliminejaid 20 ja uusi gümnasiste 16.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 262 korda, sh täna 1)