Leisis Ida-Saare läbirääkimiste osas segadus (5)

Leisi vallavalitsus kiitis juba 8. augustil heaks volikogu otsuse eelnõu Ida-Saare ühinemisläbirääkimiste lõpetamiseks, millest volikogu esimees Andrus Kandimaa ei tea aga väidetavalt midagi.

Vallavalitsus käsitles ühinemisläbirääkimiste teemat kolm päeva pärast Orissaare volikogu 4. augusti istungit, kus koorus välja üldine arvamus, et Ida-Saare valla loomine on muutunud perspektiivituks ja Orissaare volinikud peaksid järgmisel istungil langetama otsuse läbirääkimised lõpetada. Sellesisuline otsus ongi Orissaare volikogu homse istungi päevakorras.

Leisi vallavalitsuse 8. augusti istungi protokollis seisab, et eelnõu “Ühinemisläbirääkimiste lõpetamine Ida-Saare valla moodustamiseks” tutvustas abivallavanem Enno Reis. Reis kinnitas Saarte Häälele, et tema kõnealuse eelnõu tõesti koostas ja valitsusele seda ka tutvustas.

“Valitsus kiitis heaks ja esitati volikogule. Kuna volikogu päevakorra paneb kokku volikogu esimees, siis ei tea hetkel, kas see tuleb järgmise istungi päevakorda või ei,” lisas ta.

15. augustil Leisi volikogu esimeheks valitud Andrus Kandimaa ütles aga eile, et pole nimetatud eelnõust midagi kuulnud. Ka ei osanud ta veel öelda, millal võiks järgmine volikogu istung toimuda. Seni on need läbi viidud iga kuu kolmandal esmaspäeval, kuid Kandimaa ei välistanud, et kujunenud olukorrast tingituna võidakse istung tuua rohkem septembri algusse.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 835 korda, sh täna 1)