Kodukant ootab sibulatellimusi (5)

MTÜ Saaremaa Kodukant on valmis ka tänavu saarlaste-muhulaste piisava huvi korral neile Peipsi ääres kasvatatud sibulaid tooma.     

Saaremaa Kodukandi juhatuse liikme Reet Viira sõnul on need inimesed, kes sibulat osta tahavad, oodatud endast märku andma.

“Kümne või saja kilo pärast me nii kaugele sõitma ei hakka, mõttekas on vähemalt tonn sealt ära tuua,” rääkis Viira. Ta lisas, et eelmisel korral, 2014. aastal, toodi mandrilt kodanikualgatuse korras ligi poolteist tonni sibulat. “Kui kogus on korralik, on sellest juba abi ka sealsetele kasvatajatele,” märkis Viira. Ta märkis, et kui minnakse, tuuakse sibulaid neilt kasvatajatelt, kes ei saa ise laatadel oma toodangut müümas käia. Nii tehti ka kahe aasta eest. “Seega on see natuke ka sotsiaalne projekt,” selgitas Viira.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 633 korda, sh täna 1)