Urve Vakker ammutab energiat elust enesest

Õpetaja Urve Vakker kirjanik August Mälku tutvustava ekspositsiooni keskel Lümanda koolimajas. Ka see karikas kuulus kirjanikuhärrale.  MAANUS MASING

Õpetaja Urve Vakker kirjanik August Mälku tutvustava ekspositsiooni keskel Lümanda koolimajas. Ka see karikas kuulus kirjanikuhärrale.
MAANUS MASING

Lümanda põhikooli kehalise kasvatuse, ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetajat ning ringijuhti Urve Vakkerit jagub veel Saaremaa merekultuuri seltsi tütarseltsi Salavat juhtima, pereema ja vanaema kohustusi täitma, kodukülas Leedris ja vallas võistlusi korraldama, giidina Saaremaad tutvustama, kodukoha muuseumi asju ajama ja ajalehtedele kaastööd tegema.

Loetelu võiks jätkata. Hakkajat saare naist, kes hiljaaegu oma 60. sünnipäeva tähistas, jagub kõikjale. Kust ammutab ta kogu selle energia? “Elust enesest. Kui oled juba hoo sisse saanud, siis läheb samamoodi edasi,” kõlab hiljutise juubilari vastus.

Teismelisena ja neiueas spordivõistlustel häid tulemusi saavutanud nüüdne staažikas kooliõpetaja on üha rohkem süvenenud kodu- ja ajalukku. Ajaloo alal on püüdlik õpetaja end pidevalt täiendanud, käinud koolitustel ja kursustel, ja mis samuti väga tähtis, ise koostanud konspekte, teinud palju kodutööd.

Mis teda õpetajatöös köidab? Urve ütleb, et põhjuseid on kolm – juuni, juuli ja august. Nali naljaks, aga eks sellelgi ole tõepõhi all. “Suvel saavad õpetajad korralikult puhata. Sügisel alustame jälle uue hoo ja uute mõtetega. Sündmusi tuleb kogu aeg juurde. Õpetajatöö tundub ehk kõrvaltvaataja jaoks ühesugune, aga tegelikult on päevad väga erinevad. See teeb meie töö vaheldusrikkaks ja huvitavaks,” avaldab õpetaja Vakker õpetajaks olemise sisu.

Väga palju oleneb ka kollektiivist. Urve hindab Lümanda kooliperet ühtehoidvaks ja sõbralikuks. Lümanda kooli kutsuti Urve Vakker õpetajaks 1980. aastal.

“Manivalde Jõgi läks pensionile ja kehalise kasvatuse õpetaja koht jäi vabaks. Enne seda olin poolteist aastat Kihelkonnal õpetaja,” meenutab Eikla lähedal Piila külas sündinud ja kasvanud Urve.

Keskkooli on Saaremaa neiu lõpetanud Rakveres. Kehakultuuri läks sporditüdruk õppima Tallinna pedagoogilisse instituuti. “Suvel tegelesin kergejõustikuga ja talvel suusatasin. Olen tulnud suusatamises Eesti noortemeistriks. Kooli ajal olin vabariigi noortekoondise ja spordiühing Dünamo noortekoondise liige,” räägib suusatamises häid tulemusi saavutanud saarlane.

Urvele sport meeldis ja heameelt tundis ta sellestki, et treenerid ja spordijuhid olid teda tähele pannud ning soovitasid keskkooli lõpetamise järel ülikooli minna. “Mind kutsuti Tallinna. Sisseastumiseksamid tegin ära ja kehalised katsed samuti. Tulemused olid päris head,” tuletab Urve meelde.

Täispikk lugu ilmus reedeses Saarte Hääles.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 606 korda, sh täna 1)