Juunis Saaremaad külastanud turistide arv kasvas

Statistikaameti andmetel ööbis tänavu juunis Saare maakonna majutuskohtades rohkem turiste kui mullu samal ajal.

Kui möödunud aasta juunis registreeriti Saare maakonna majutuskohtades 35 428 ööbimist, siis tänavu 36 871. Juurdekasv seega 4,1 protsenti.

Eesti kodanike registreeritud ööbimiste arv kasvas mullusega võrreldes 12 protsenti. Välisturistidest kasvas tänavu juunis kõige enam (koguni 88,3%) Leedu kodanike registreeritud ööbimiste arv. 38,3 protsendi võrra kasvas Saksamaa kodanike registreeritud ööbimiste arv.

Nagu varasematel aastatel, nii kasutasid välisturistidest ka tänavu juunis Saare maakonna majutusasutuste teenuseid kõige enam meie põhjanaabrid soomlased. Tõsi, Soome turistide arv on sel aastal mullusega võrreldes 14 protsendi võrra vähenenud. Teisel kohal on meie majutuskohtades peatunud Läti kodanikud – ööbimisi tänavu juunis mullusega võrreldes 4,8 protsenti enam.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 187 korda, sh täna 1)