Ametikooli on tänavu suurem tung kui mullu

Tänavu on Kuressaare ametikooli sisseastumisavalduste arv mõnevõrra suurem kui möödunud aastal, juurdekasvu on taganud peamiselt Harjumaalt esitatud avaldused.

Eilse keskpäeva seisuga, kui sisseastumisperioodi lõpuni oli jäänud veel pool päeva, oli ametikoolile laekunud 424 avaldust, mullu laekus neid kokku 398. “Sisseastumisavalduste suure hulga üle võib vaid rõõmu tunda,” möönis Kuressaare ametikooli teabejuht Taavi Tuisk. “Jäänud on veel pool päeva ja avaldusi aina laekub.”

Teabejuhi sõnul on kutsekeskhariduse (s.o amet ja keskharidus korraga) erialadest tänavu populaarsemad väikelaevaehitaja (23 avaldust), sõiduautotehniku (18), ehitusviimistluse (17), kujundaja-stilisti (16) ja noorema tarkvaraarendaja (16) eriala.

Täiskasvanute erialadest on aga populaarsemad raamatupidaja, õmbleja ja kondiitri eriala, kuhu oli eilse keskpäeva seisuga laekunud vastavalt 45, 30 ja 24 sisseastumisavaldust.

“Kiirpilgul võib öelda, et sisseastumisavalduste arvu kasv on tänavu tulnud eelkõige Harjumaa arvelt,” nentis Tuisk. “Saare maakonnast esitatud avalduste arv on jäänud mullusega võrreldes enam-vähem samasse suurusjärku.”

Kui vaadata Kuressaare ametikoolile esitatud sisseastumisavalduste n-ö geograafiat tervikuna, tuli neist 26 protsenti tänavu väljastpoolt Saare maakonda. Kõige enam avaldusi esitasid Kuressaare ja Lääne-Saare valla elanikud, vastavalt 135 ja 88. Tallinna elanikelt laekus 25 sisseastumisavaldust.

Rääkides ebapopulaarsematest erialadest, ütles ametikooli teabejuht, et rohkem oleks võinud sisseastumisavaldusi laekuda kivi- ja betoonkonstruktsioonide ning majutusteeninduse erialale.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 550 korda, sh täna 1)