Merepäevade trummikoolis AfroReggae rütm

Kuressaare kultuurikeskuses toimus professionaalse trummari Reigo Ahvena käe all ühepäevane trummikoolitus, kus osales üle kahekümne eri rahvusest noore. Õpitut saab näha ja kuulda Kuressaare merepäevade ava- ja lõputseremoonial.

“Me õpime tegelikult brasiilia tänavakultuuri tippnähtuse AfroReggae väljatöötatud meetodil muusikategemist tünnide, kanistrite ja kõikvõimalike mahutite peal ning rütmid on ka Brasiilia juurtega,” avas Reigo Ahven koolituse sisu.

Tema sõnul on selline musitseerimine väga levinud ja tavaliselt ongi trummariteks muusikahuvilised inimesed kõikvõimalikelt elualadelt. “Rütmid on kiired, põnevad, mitmekihilised ja nakatavad, samuti kogu see tegevus ja sellega kaasnev liikumine,” kirjeldas Ahven. “On ilu nii silmale kui ka kõrvale.”

Ahven lisas, et trumm on ainus instrument, mida saab õppida mängima ühe minutiga. “Ja ühe päevaga on võimalik õppida märkimisväärselt palju. Eriti, kui koos on nii andekad ja motiveeritud noored, nagu sel aastal Kuressaare merepäevade trummiorkestris.” Trummiõpilased on Erasmus+ programmi noortevahetusprojekti raames 7.–14. augustini Kuressaares viibivad 13–18-aastased noored Eestist, Hispaaniast, Tšehhist ja Slovakkiast. Kaasa löövad ka noorte grupijuhid ning noortekeskuse hispaanlasest vabatahtlik David.

“Noorte arvates on see hästi huvitav väljakutse, nad ootavad seda väga ning on rõõmsad, et neile selline võimalus antakse,” ütles Kuressaare noorte huvikeskuse noorsootöötaja Liis Kaal.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 155 korda, sh täna 1)