JUHTKIRI: Teed, ja tänavad

Tuleva nädal alguses jätkub Kuressaare peatänava remondisaaga. Linlaste õnneks mitte kohtumajas, vaid asfaldil, mida lõpuks üles freesima hakatakse.

Linnavalitsuse poolt vaadatuna on viimased kaks kuud pärast riigihanke tulemuse väljakuulutamist olnud paras peavalu, sest hankevaidlused võivad teinekord kujuneda väga pikaks. See omakorda tähendab, et projektid, mis on seatud mingisse veidigi loogilisse järjekorda, nihkuvad samuti edasi. Õnneks piirdus vaidlus ühe kohtuastmega.

Aga pole halba ilma heata – juba kevadel muretsesid peatänavaga seotud ettevõtjad, et remont võib nende jaoks tähendada lörriläinud suvehooaega. Tööde alguse venimine lasi neil aga tavapärast äritegevust jätkata ning küllap pakub uue ilmega ja kergliiklusteega täiendatud avalik ruum tuleval aastal peatänava ääres veel paremaid võimalusi.

Teed ja tänavad on linnalise omavalitsuse töös väga olulisel kohal, mille suhtes kodanikud ehk kõige erksamalt reageerivad. Kui ei tee, siis tänitavad. Teed, siis tänavad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 149 korda, sh täna 1)