MUHU UUDISSED: Jälle kukutse joosma

Ei neh, nüid ep aita änam ükskid ussi- ega püssirohi. Tagumine aeg oo omad ketsid kapi alt välja kuokida, sest neh, kahekümnendal augustil kukutse jälle läbi Muhu suare joosma. Ikka Kuivastust pihta ja Nautse Mihklile välja. Neh nõnna kut igavoasta. Seda korda olla juba masu neljasteistmes kord sedaviisi läbi suare liduda.

Neh nie kohvikutepäävalt korjat lisakilud tuleb ju nobesti maha suaja jälle ja misse param abimies oo kut joosmine või kepikõnd.

Joosmisega akatse Kuivastust pihta kellu ühestteistmest. Seitsetesn koma kaks kilumeetrid oo tie pitk. Ennassid suab akata Kuivastus registreerima juba kellu ühessast. Õigetõeste suab juba augustikuu algusest piale omasid nimesid kirja panna turismiinhvupunktis ja valla kodulehe pial oo kua nõuke link, mise piale tuleb vaota ja siis soab koa ennasid ää registreerida. Sie ielregistreerimine köib kuni tuleva neljabeni viel, siis pannasse lukki. Ja osavõtmise iest küsitse kolm eurut koa.

Neh, aga kis põle ikka reenin oma jalgasid, siis nie suavad ju rahvajoosu pial teestega võedu aada. Rahvajoosu moa oo tüki lühem. Paljast kuus koma kolm kilumeetrid. Ja sie akkab pihta poolest kahestteistmest Liiva suure kirgu parklast. Sõnna oodetse kepikõndijaid ja matkajaid koa kampalisteks. Ja rahvajoosust osavõtmine oo tuimuedu. Rahvajoosule nimede kirja panemine oo kahekümnenda omingu ühessast üheteistmeni Liiva spordiallis.

Neh, ja nõnna kut igakordas oo oln, nõnna oo seevuasta kua, et kõikide vahel, kis oo ennasimi joosmisele kirja pannud, loositse pärast Nautses välja jalgratas. Et kui sool põle taris pekki põleta, aga oo tükkis uut jalgratast taris, siis katsu aga joosma tulla. Äkist lähäb õnneks.

Ja nie lapsed, kis viel koolis ep köi, nendel oo koa pisike omaette joosumoa. Laste joosmine akkab kellu veerand kahest Nautses. Valla kodulehe pial oo pitk riigikielne jutt koa selle joosu kohta ülaval. Maap akka sii kõike üht ümber jutustama mitte. Ja seda maap tia koa, kas neid va Pokemonisid oo koa kuskil raja jaares redus või põle. Valda sisse põle ükskid nendest ennassid kirjutan ja vaevalt et nad joosu pialegid omad nimed kirja andvad.

Neh, ja nie kis rahvajoosust osa võtvad, nie soavad üksiti minna ja uudista, kuidas pasturaadi katussetegu edeneb koa. Ja neh pasturaadi maja akkab ültse tükkis teist nägu minema. Või soab oma vana näo tagasi, kisse täpsest tiab. Juu sie ühekorra paistab, kui maja päris kordas oo.

Neh et siis nobesid jalgu ja olge munuksed!

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 98 korda, sh täna 1)