Saaremaa külateatritele rohkelt aurahasid (1)

Raplamaal Vana-Vigalas toimunud XVI külateatrite festivalilt tõid kolm Saaremaa truppi ära – nagu juba traditsiooniks saanud – mitmeid preemiaid.

Taritu tubateatri lavastaja Helle Kesküla pälvis parima lavastaja tiitli ja Salme vallateatri lavastajale Maire Sillaveele anti Tartu Vilde teatri preemia harrastusteatri töö eest.

Taritu tubateatri “Juubelis” mänginud Aili Salong sai näitlejapreemia ja Mari Möldre nimelise preemia. Tornimäe näiteringi Tungal lavastuses “Meeletu” mänginud Ingrid Holm pälvis näitlejapreemia ning sama preemia sai ka Salme vallateatri “Majakavahi tüdrukutes” mänginud Kaidi Ottis.

16 aastat Taritu rahvamajas näitemängu edendanud Helle Kesküla ütles esmalt, et ta alles n-ö seedib seda preemiat. Nimelt pidi ta ise festivalilt varem lahkuma ja preemiate jagamisel teda kohal polnud. Abruka raamatukogus töötav Kesküla lisas, et Taritu näiteseltskond on lihtsalt tubli ja see preemia tuli suuresti ka tänu nende tööle.

Tunnustust on Taritule varemgi jagunud, peamiselt näitlejapreemiaid. “Nüüd vist jõudis järjekord minuni,” muigas Helle Kesküla.

maire sillaveeMaire Sillaveele (pildil) antud auhind on teeneka lavastaja sõnul selline austav tähelepanu, aga ka humoorika kiiksuga. Aunimetusega kaasnevad Eduard Vilde “kingad”. “Peab nüüd järele mõtlema-  mida mul nendesse kingadesse mahutada on,” on Sillaveel mõtlemise koht. Maire Sillavee on enda sõnul lavastanud 1982. aastast saadik. 13.augustil Ansekülas esietenduv “Kihlveopruut” on tal 78. lavastus. “Ju see siis on minu tassike teed,” arvab Sillavee.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 445 korda, sh täna 1)