Metsküla lastehoid laieneb (8)

PRIA eraldas LEADER-meetme raames Metsküla külaseltsile ligemale 50 000 eurot, et suurendada kolm aastat tagasi avatud Metsküla lastehoiu kohtade arvu.

Projektijuht Arli Toompuu sõnul soovitakse külaseltsi hoone II korrusel asuva lastehoiu kohtade arvu tõsta 12-lt 20-le.

“Olemasolevad 12 kohta on meil kõik täidetud ja järgmisel kahel aastal on meil vähemalt kuus tahtjat, kellele ei ole kohta pakkuda,” rääkis Toompuu. “Olen kindel, et lähitulevikus on see arv veel suurem,” lisas ta.

Toompuu sõnul vajab Metsküla lastehoiu laiendamise projekt ka Leisi valla heakskiitu, et tagada laiendamiskulude kaasrahastamine valla poolt umbes 5000 euro ulatuses.

Metsküla lastehoiu idee kerkis päevakorda käesoleva kümnendi algul, kui Leisi vald pidas vajalikuks Metsküla lasteaia sulgeda ja selle piirkonna lastel tulnuks hakata käima Pärsama lasteaias 21 kilomeetri kaugusel.

Nii lastehoiu laiendamist kui ka selle rajamist mitu aastat tagasi toetas LEADER-meede.

Ligemale 100 elanikuga Metsküla külas, aga ka selle naaberkülades elab palju noori peresid. “Hajaasustus tingib selle, et kui kellelgi on võimalus oma lapsi lähemale viia, siis ta kasutab seda,” lausus Arli Toompuu.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 912 korda, sh täna 1)