Äkiline koondamine andis Koppelite elule uue sisu

HIIGELTOOLIL: Sellel omapärasel toolil on pererahval endalgi tore poseerida. Helli ja Tõnis Koppel on tänavuse turismihooajaga rahul. MAANUS MASING

HIIGELTOOLIL: Sellel omapärasel toolil on pererahval endalgi tore poseerida. Helli ja Tõnis Koppel on tänavuse turismihooajaga rahul.
MAANUS MASING

21 aastat tagasi nelja lapsega rõõmsalt Toompeale jõulupeole sõitnud Kuressaare Merineitsi külalistemaja perenaise ja peremehe Helli ja Tõnis Koppeli jõulumeeleolu rikkus jalustrabav teade – nad koondatakse.

1985. aastal sai Helli Koppelist tollase ministrite nõukogu külalistemaja juhataja. Maja asus Kuressaares Puškini (praegu Ravila) tänavas. Pärast Eesti taasiseseisvumist haldas hoonet riigikantselei. Tõnis Koppel teenindas külalisi selles majas kelnerina ja tegi ka muid töid.

1995. aastal otsustasid Koppelid koos nelja lapsega sõita tööandja juurde jõulupeole. “Esimest korda kümne aasta jooksul läksime lastega Toompeale jõulupeole. Ja seal hõigati meile üle õue: “Teid on koondatud, andke allkiri!” Tundus uskumatu. Meil oli neli last ja mõlemad Helliga jäime päevapealt töötuks,” räägib Tõnis 21 aastat tagasi juhtunust nüüd juba naerulsui.

Tookordne teade oli küll jalustrabav, ent tahte- ja sihikindlate inimestena jäid Helli ja Tõnis kindlalt jalule.

Väljapääsu nägi töökas abielupaar suundumises eraettevõtlusse. Oli neil ju olemas kümneaastane töökogemus külaliste vastuvõtmise ja teenindamise alal. Teine elumaja, mida pereisa Tõnis oma kätega ehitas, oli Pärna tänaval valmimas.

“Maja oli katuse all. Neli tuba oli valmis. Ei jäänud muud üle kui turiste majutama hakata. Hakkasime siis kiirelt tegutsema. Järgmise aasta kevadeks jõudsime ehitustöödega niikaugele, et võisime juba külalisi vastu võtta. Esimesena võõrustasime Taani suursaadikut. Kuulsamatest külalistest võime nimetada veel Erki Noolt. Ka tema oli meil esimeste külaliste hulgas,” meenutab Pärna tänava külalistemaja peremees Tõnis.

Kui palju on Koppelid nüüd juba enam kui 20 aastaga külalisi majutanud, neile Kuressaare linna ja Saaremaad tutvustanud, seda ei oska nad ise öeldagi.

Pikem lugu perekond Koppelist ja nende külalistest ilmus laupäevases Saarte Hääles.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 335 korda, sh täna 1)