Politseijuht muretseb kiivrita noorte pärast (2)

Kuressaares suvekuudel lisaks autoga patrullimisele jalgratastel patrullivatele politseinikele teeb muret noorte jalgratturite üldine trend jalgrattakiivrit mitte kasutada.

rainer antsaarKa ise linnas jalgrattaga patrullinud Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar (pildil) ütles, et jalgrattureid on linnas hästi palju ja rattaga sõitmine väga populaarne.

“Silma jäi aga, et pimedal ajal ei paista ratastel tulesid ei ees ega taga olevat ja noored, alla 16- aastased, ei taha kuidagi kiivrit kanda,” rääkis politseipealik, lisades, et nendele puudustele ja neist tulenevatele ohtudele on noorte liiklejate tähelepanu ka pööratud.

Kui tegemist oli alaealistega, võeti ühendust ka nende vanematega ning käidi ohutusnõuded koos nendega üle. Antsaar lisas, et kui muidu saadi jalgrattaga patrullimisele väga palju positiivset tagasisidet, siis neid, kes teadsid, mis rikkumisega nad on hakkama saanud, võttis politseiga kokkusattumine ikka kohmetuma küll. “Ei olnud need nõuded, millele me eile tähelepanu pöörasime, kellegi jaoks uudis,” nentis politseijuht. Antsaar meenutas, et näiteks eelmisel aastal kasvas Saaremaal just nende inimkannatanutega liiklusõnnetuste arv, kus üheks osapooleks oli jalgrattur. Mitu õnnetust ratturitega juhtus ka eelmisel nädalal.

“Kiivri kandmine on väga mõistlik,” rõhutas Antsaar ja lubas, et politsei hoiab alaealistel ratturitel kindlasti silma peal, et kiivrikandmise kommet nende seas rohkem juurutada. Samas tõi ta välja veel ühe päeva jooksul tehtud tähelepaneku, et täiskasvanutel on rattakiivri kandmine rohkem au sees.

Antsaare sõnul kohtavad linnakodanikud aga jalgrattapatrulle selle suve jooksul kindlasti veelgi ja ta märkis, et tegelikult on neid linnas tehtud juba kauemat aega. “Lisapatrullid on väljas suuremate ürituste ajal ja neil on siis võimalus valida, kas välja minnakse jala või rattaga. Eks see rattasõit nõuab ka natuke vilumust,” arvas Antsaar ja kinnitas, et jaoskonnas on tublisid rattureid küll, näiteks Matis Sikk on koguni politseiarvestuses Eesti meister maastikurattasõidus.

Ka ise vabal ajal palju rattaga sõitva politseijuhi hinnangul on Kuressaare kõrvalteed ja kergliiklusteed ratturite jaoks suurepärased, kuid samas tõi ta välja, et linna põhitänava (Tallinna tänav) ja kesklinna läbimine on õhtusel ajal keerulisem. “Jalgratta kiirus on sõiduteel sõites autode omast oluliselt väiksem, meiegi kippusime kohati juba liiklust takistama ja tuli tee äärde seisma jääda, et autosid mööda lasta. Nii et selles suhtes on kesklinna läbimine ratturile suhteliselt keeruline, sest teatavasti kõnniteel rattaga sõita ju ei tohi,” lisas ta.

Kuressaare politseijaoskonna patrulltalituse piirkonnavanema Meelis Juhandi sõnul jäi ilma kiivrita liigelnud alaealisi jalgrattureid politseile silma terve eelmise nädala jooksul, seega võtab politsei nüüd augustis enne kooliaasta algust selle teema ka suuremasse fookusesse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 581 korda, sh täna 1)