Maakonnas värskeid koolijütse mullusest rohkem

Täna astub Saare maakonnas esimesse klassi üle kolmekümne koolijütsi rohkem kui mullu.

Saare maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Raivo Peetersi sõnul näitab praegu tema käsutuses olev statistika, et kooliteed alustab 341 õpilast ehk 33 last mullusest rohkem. “Praegu on need paraku oletuslikud numbrid, sest vahepeal võib olla toimunud muudatusi.” Peeters tõi näitena Kihelkonna kooli, kus veel möödunud nädala alguse seisuga ei pidanud kooli minema ühtegi last, ent selgus, et üks laps siiski läheb (Möödunud nädalal koolidelt Saarte Häälele saadetud nimekirjas on 1. klassi õppivaid lapsi kokku 342 – toim.).

“Kui palju uusi koolijütse maakonna koolides tegelikult kokku on, selgub siis, kui koolikell heliseb ja õpilased 1. septembril pinki istuvad,” tõdes Peeters.

Sarnaselt kuueklassilisele Kihelkonna koolile kuulub esimese klassi nimekirja vaid üks laps ka Kahtlas. “See on väikeste koolide puhul tavaline,” märkis Peeters.

Ruhnu koolis ei astu tänavu septembris esimesse klassi aga ainsatki last. “See, kui Ruhnus läheb laps kooli, on iseenesest suur sündmus,” leidis Peeters. “Kui see Kihelkonnal nii on, on natuke nukker.”

Kahanenud on ka gümnaasiumis käivate õpilaste arv. “Statistikast on näha, et 9. klassi lõpetab vähem lapsi ja kõik nad ju gümnaasiumisse ei astu,” lausus Peeters. “Möödunud aastal oli 10. klassis 253 õpilast, tänavu läheb sinna veidi vähem, 240 ringis.”

Peetersi andmeil alustab Leisi keskkoolis kümnendat klassi neli õpilast. “Kui palju neid septembris sinna läheb, saab näha,” lausus ta.

Peetersi teada otsest õpetajate puudust maakonna koolides ei ole. “Keegi meile küll kurtnud ei ole, ju siis on vajalikud inimesed olemas,” tähendas ta. “Kihelkonna kool sai direktori kohusetäitja ka, nii et nüüd peaks kõik kaetud olema.”

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)