Lennukompaniide esireas asiaadid

TUBLIMAD JA KAUNIMAD:  Briti nõustamisfirma Skytrax andmetel töötavad usinamad ja ilusamad stjuardessid tänavu Araabia Ühend- emiraatide lennufirmas Emirates. TIMESKUWAIT. COM

TUBLIMAD JA KAUNIMAD: Briti nõustamisfirma Skytrax andmetel töötavad usinamad ja ilusamad stjuardessid tänavu Araabia Ühend-emiraatide lennufirmas Emirates.
TIMESKUWAIT. COM

Tsiviillennunduses on tavaks igal aastal oma Oscari preemiaid jagada. Euroopa lennufirmades pääses sel aastal maailma esikümnesse vaid sakslaste Lufthansa.

Igal aastal koostab teeninduse kvaliteedi hindamisele spetsialiseerunud Briti mõjukas konsultatsioonifirma Skytrax maailma parimate lennufirmade pingerea. Esimese saja hulka pääsemine olevat siin ülimalt raske ülesanne. Pingerea koostamisel küsitletakse enam kui kahte miljonit reisijat üle kogu maailma. Neil palutakse hinnata lennureisi ajal pakutavate teenuste kvaliteeti ja lendamise turvalisust.

Märkimisväärne on, et pingerea esikümnesse kuuluvad valdavalt Aasia lennufirmad ja seda juba mitmendat aastat järgemööda. Ainsa Euroopa lennukompaniina kuulub esikümnesse sakslaste au ja uhkus Lufthansa. 2016. a lennufirmade Oscari sai kompanii Emirates, mis mullusega võrreldes märkimisväärselt oma positsiooni parandas, tõrjudes möödunud aasta liidri, lennufirma Quatar Airways teisele kohale.

Eestimaa pealinna Tallinnasse regulaarreise tegev türklaste Turkish Airways on juba teist aastat järjest esikümnes. Tõsi, mullu oli firma neljandal kohal, sel aastal aga pidi taanduma seitsmendale kohale.

Huvitav oleks veel ära märkida, et Ida-Euroopa lennufirmadest osutus ka tänavu parimaks venelaste Aeroflot, mis maailma lennukompaniide pingereas platseerus 40. kohale. Mullu oli Aeroflot 46. positsioonil. Asjatundjate sõnul on nimetatud firma viimastel aastatel oluliselt oma teeninduse kvaliteeti parandanud. Läänemere regiooni jäävate riikide lennufirmadest pääsesid saja parima lennufirma hulka tänavu Finnair (27), Norwegian (30), SAS Scandinavian (62) ja LOT Polish (92). Tänavu saja parima hulka pääsenud Euroopa tuntuimatest lennufirmadest võiks veel ära märkida järgmised – Air France (14), Swiss Int. Air Lines (15), Austrian (19), KLM (24), British Airways (26), Aegian Airlines (33), Easy Jet (38), Iberia (52), Alitalia (58) ja Brussels Airlines (59).

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 143 korda, sh täna 1)