Kauneid kodusid tunnustati juba 39. korda (2)

Nagu sõnas kodukaunistamise komitee esimees Katrin Reinhold, on tegemist kõige pikaajalisema kodukaunistamiskonkursiga Eestis. Kõik küsitletud võitjad tunnistasid, et tegemist on suure tunnustusega, mis on saadud hoole ja armastusega tehtud töö eest. Eraldi tunnustuse pärast kodu- ja aiakaunistamisega ei tegele auhinnatutest keegi. Kuressaare linna üldist heakorda hindavad nii auhinnatud kui auhindajad, olenemata väikestest tõrvatilkadest ikkagi väga kõrgelt.

Reinhold tunnistas, et otsuseid võitjate osas langetada on raske. “Linn on suur ja kõike tuleb jälgida. Kõik on ju pidevas muutumises,” sõnas komitee esimees. Kuressaaret peab Reinhold teiste linnade võrdluses väga puhtaks ja ilusaks linnaks. “Haljastuses kipub tulema selliseid traditsioone ja liike, mis lähevad mööda sellest, mis olid kunagi näiteks aia rajamisperioodil,” sõnas Reinhold ja rõhutas, et linnale oleks oluline säilitada oma algupärast ilmet.

Aasta heakorratöötaja stipendiumiga pärjatud Spa Hotell Rüütli ja Spa Hotell Meri haljastuse hooldaja Reelika Rünk sõnas, et auhind tähendab talle palju just seetõttu, et tegemist on tema suure hobiga. “Lihtinimene, kes seda rasket tööd teeb, et see ilu teistele näha oleks, vajab  vahepeal tunnustust. Tuleb välja, et sel aastal olen see mina,” sõnas Rünk. Haljastuse hooldaja kinnitas, et tegelikult on tegemist väga raske tööga ning heakorratöödega tegeleb ta oma põhitöö kõrvalt.

Kaunilt kujundatud eramuaia eest, aadressil Töökoja 1, tunnustuse pälvinud maja peremees Riho Leppik ütles, et auhind on suurim tunnustus tehtud töö eest. “Nii nagu Kiirepapa ütles- nüüd ei saa enam lohakile jätta, enam ei saa vabamalt võtta,” sõnas Leppik naerdes.

Aia kujundamisel on Leppikud eelistanud praktilisust ning igapäevast suurt hooldust aed ei nõua. Taimede istutamisel lähtuvad Leppikud hoonete asukohast krundil ning teiste aedades nähtud häid ideid proovitakse rakendada ka oma aias.

Aiatöödes lööb kaasa kogu pere. 17 aastat praegusel aadressil elanud perekond Leppik on sel aastal jõudnud esimest korda olukorrani, mil kõik on justkui valmis. Seega on tunnustus pikaajalise töö eest igati väärt.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 733 korda, sh täna 1)