Tarbijad kutsuvad boikoteerima karusnahatootjate petitsioonile allakirjutanute toodangut (5)

Selle nädala algul esitas Karusloomafarmide Aretusühing riigikogu maaelukomisjonile petitsiooni, millega nõutakse karusloomakasvatuse keelustamise protsessi lõpetamist.

Petitsioonile kirjutasid alla ka mitmed organisatsioonid ja äriühingud. Organisatsioon Loomade Nimel on algatanud üleskutse boikoteerida allakirjutanute tooteid, kuni nad on end väärinformatsiooni sisaldavast avaldusest avalikult distantseerinud.

Loomakaitsjad juhivad tähelepanu, et karusnahatootjate petitsiooni üleandmist tutvustavas pressiteates esineb eksitavat informatsiooni. Maaülikooli poolt maaelukomisjoni palvel koostatud karusloomakasvanduste uuringust selgub, et Eesti farmides töötavaid inimesi on alla saja, mitte kakssada, nagu Aretusühing teada annab.

Ka ei puutu keelustamise protsessi tuhatkond inimest, kes töötavad Soomes valitud erialal. Karusloomakasvatus ei ole keskkonnasõbralik valdkond; valdkonna keskkonnasõbralikuna reklaamimise on keelanud Inglismaa, Taani, Holland, Itaalia, Soome. Ka maailmapank peab karusloomakasvatust üheks viiest kõige enam keskkonda reostavaks tööstusharuks.

Vaata lähemalt SIIT!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 335 korda, sh täna 1)