Leisi volikogu esimees jäi valimata (4)

Esmaspäeval Leisi volinikud endile uut juhti valida ei suutnud, kuna kumbki esitatud kandidaadist ei saanud vajalikku seitset häält.

Kandidaatideks esitati Tõnu Erin ja Andrus Kandima, kes lühidalt tutvustasid oma plaane, kui nad peaks valituks osutuma.

Tõnu Erin väljendas soovi muuta volikogu senist praktikat, kus istungid on veninud suisa kuuetunnisteks. See eeldab tema sõnul eelnõude varasemat jõudmist volikogu komisjonidesse ja võimalust volinikel juba istungi toimumise ajaks oma seisukoht kujundada.

Haldusreformi puudutades märkis Erin, kes esmaspäeval määrati ka volikogust lahkunud Tiina Oleski asemel valla esindajaks ühinemisläbirääkimistel, et peab Ida-Saare valda Leisile paremaks variandiks kui Suur-Saaremaad, mille puhul on oht ääremaastuda.

Andrus Kandima pidas esmatähtsaks, et volikogu suudaks oma ametiaja lõpuni töövõime säilitada, mistõttu, erinevalt Erinist, ta lühikesi istungeid lubada ei söandanud. Küll oli Kandima vastaskandidaadiga ühel nõul Ida-Saare valla osas, kus tema hinnangul on Leisi huvide eest lihtsam seista kui kogu Saaremaad hõlmavas ühendomavalitsuses.

Salajasel hääletusel sai Erin kuus ja Kandima viis häält. Vaja olnuks aga volikogu liikmeskonna häälteenamust ehk seitset häält.

Volikogu pidas esmaspäevast istungit 11 liikmega, kuna kaks liiget – Mal-Brit Pärnpuu ja Anti Leedu esitasid läinud reedel avalduse peatada oma volitused kolmeks kuuks. Asendusliikmeid valla valimiskomisjon aga nädalavahetusel kinnitada ei jõudnud.

Uue katse esimeest valida teeb Leisi volikogu järgmisel istungil.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 629 korda, sh täna 1)