Fond toob Saksa noori Eestisse kasvatada (3)

ILONA OOLU: “See on töö, mitte heategevus.” IRINA MÄGI

ILONA OOLU: “See on töö, mitte heategevus.”
IRINA MÄGI

SA Tuletorn Fondi esindaja Ilona Oolu sõnas Kadi raadio “Keskpäeva” saates, et fondi eesmärk on pakkuda individuaalset pedagoogilist noorteabi käitumis- ja tundeeluhäiretega lastele. Eestisse üheks-kaheks aastaks saadetud Saksa noorte jaoks on tegemist uue ja rahuliku algusega.

“Lapsi, kes siia tulevad, ei lapsendata, vaid nad saavad kogemusi normaalselt toimivast perest. Nad ei ole turistid, vaid tavalised pereliikmed,” sõnas Oolu.

Tegemist ei ole Oolu sõnul puuetega laste või narkomaanidega, vaid noortega, kes pärit lõhkistest peredest. Oluline on Oolu sõnul individuaalsus, mida laps kasvatusperest saab. Kasvatajaks saava pereliikme jaoks oleks tegemist täiskohaga tööga. “See on töö, mitte heategevus,” sõnas Oolu. Fond maksab kasvatajale palka ning laste elamiskulud hüvitatakse. “Kasvatusperiood sõltub lapsest endast, kuid eesmärk on kaug­õppes lõpetada ära põhikool,” sõnas Oolu.

Otsitavate kasvatusperede peamine tingimus on Oolu sõnul oma maja maal. Samuti on hea, kui mõni pereliige oskab saksa keelt või tal on pedagoogiline  taust.

SA Tuletorn Fond on Eestis tegutsenud pea 17 aastat ja pakkunud abi ligi 100 Saksa noorukile. Abi saanud noored on Oolu sõnul kasvanud tublideks kodanikeks. Ilona Oolu sõnul võib kõikide küsimustega pöörduda tema poole. Kontaktid on veebilehel. www.tuletorn.ee.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 601 korda, sh täna 1)