MUHU UUDISSED: Igas soare nukkas oo miskit

Ep oskagid esimese valuga muud ütelda kut uijee! Neh, mineva voasta sai sii nõutu näoga mõteldud, et mesmuodi ikka nüid sedaviisi soab, et uiest voastast änam küünikontsertisid põlegid. Neh, aga nüid tuleb välja, et põle ullu. Kui üks augustikuu kontsert Muhus ää jäeb, siis tuleb juulikuus tükkis teene asemele.

Nõnna siis oogid sievoasta Aljava küüni asemel tükkis asja Raugi Aspliväljale. Riede, 22. juuli õhta oo sial Asplivälja kiigekontsert. Alguse aaks oo õhta kahessast ja pileti innaks oo seitse eurut. Neh, ja laulma tuleb sõnna trio Romansid. Kolm surt kena muikus näoga noorärrat.

Oma piknikukorvi võib seltsi võta ja teki koa, mise pial ea istu oo. Neh ja Asplivälja perenaese televonni nummer oo 50 11 150. Taa kääst soab täpsemaste uurida.

Raugile ja sõnna põhjakalda poole üldse tasub üks reis ette võtta küll. Sie irmus tolmune ja pasane tieots akkab koa nüid varsi musta katte alla soama. Ja kis põle poaril voastal Üüku sattun mitte, siis sie oo koa sureks uhkeks tehtud.

Ültsegid oo sie alvarite rojekt ikka tääve ette läin. Pärast seda, kui koloos ää kadus, akkas Muhumoa tassakeste nii rapiku kasuma, et ma kartsi küll, et sii põle selle kaubaga varsi änam suure silla jäuks koa kohta. Puhas kasub metsaks kätte. Aga nüid oo neid ranna jaari ikka oolega ja kenaste aritud. Neh ja lambuid, neid punub koa mererandas jälle rinki kut muistsel aal.

Ja Koguva Kunstitallis oo jälle uus pildinäitus ülaval. Sedakorda soab uudistama minna Kuivastu mehe Urmas Viigi pilta. Urmas oo palju pilta joonistan lasteroamatute sisse ja sedakorda oogid näitusel väljas roamatute sisse joonistat pildid. Sellest oo näitus nime koa soan – “10 raamatut”.

Näitus pandi üles juba masu mineva riede ja laupa õhtast poolt olli Urmas ise koa sial rahvaga juttu aamas köin. Neh siis kui ametlikkus kordas näitus avati. Nõnna et ikka igas soare nukkas oo miskit käsil.

Noordekeskuse vilmilaagris vihtuvad noored paergu ühte mõrvavilmi tiha. Neh ja üks Muhu noorik oo ennast seevoasta kuulsaks tein mõrvaroamatu väljaandmisega. Aab ühna ihukarvad püsti, et mis sii äkist lahti läin oo. Aga ullu põle midagid. Kõik nie vilmid ja roamatud oo ju paljast välja mõteldud. Ja ehk muhulastel tulavadkid nõuksed asjad sellepärast kole easte välja, et sõuksi ullusid asjasid päriselt sii ep sünni.

Aga olge siis ikka munuksed!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 107 korda, sh täna 1)