Üheksa tuhat reisijat rohkem

Kuivastu-Virtsu liinil reisis juunis ligi üheksa tuhat inimest rohkem kui mullu. Üle Suure väina veetud autosid oli aga kolme ja poole tuhande võrra enam.

Väinamere Liinide andmeil teenindati Kuivastu-Virtsu liinil juunis 185 663 reisijat ja 71 902 sõidukit.

“See on 5% enam kui 2015. aastal,” tõdes teenindusjuht Anu Hiiuväin. Mullu samal ajal reisis üle väina 176 673 reisijat ja 68 366 sõidukit.

“On märkimisväärne, et Kuivastu-Virtsu liini üleveo kasv on endiselt jätkuv ja seda juba 2011. aastast saadik,” leidis Hiiuväin.

Tema hinnangul oli teenindus juunis sujuv, ilma pikemate ooteaegadeta. “Vaid mõned loetud tunnid kogu kuu ulatuses on olnud järjekord ka kassade ees pikem kui parasjagu laevale mahub,” lausus ta, lisades: “Praamiliiklus on parasjagu nii hea, kui lühikesed on pühapäevased järjekorrad saartel.”

Hiiuväina sõnul on kahe uue laevaga ja 35-minutilises graafikus liiklus olnud laevaühenduses ideaalilähedane. “Liikluse korralduse mõttes on kõige parem, kui liinil on identsete tehniliste omadustega laevad nii mahutavuse kui ka teeninduskiiruse poolest,” leidis ta.

Nädalas veetakse suvel Kuivastu-Virtsu liinil edasi-tagasi kokku ligi 27 000 sõidukit. “Nendest üle ühe tunnises järjekorras peavad ootama ehk tuhatkond, kõik ülejäänud teenindatakse esimese väljuva laevaga,” lausus Hiiuväin.

Pühapäevase järjekorra puudumine on näitaja, mille alusel otsustatakse kogu liikluse kvaliteedi üle, nentis Hiiuväin.

“Pühapäevased järjekorrad on aga alati olnud, olenemata sellest, millised laevad liinidel sõidavad,” tõdes ta. Tema sõnul sõltub see, kas järjekord on või mitte, lisaks laevaressursile oluliselt ka kliendi käitumisest.

“Niipea kui tulid kiired ja mahukad laevad, muutusid reisijad selle võrra mugavamaks ega ostnud enam e-pileteid ette ära,” rääkis Hiiuväin. “Järjekordadeta liikluse võti on lisaks mahukatele laevadele ja tihedale graafikule reisijate käes – kui enamus soovib oma sõidukiga üle väina saada viie-kuuetunnises ajavahemikus, siis paratamatult moodustavad nad sadamasse järjekorra.

Hiiuväina sõnul teeb vedaja kõik endast oleneva, et ka juulis ja augustis saaksid reisijad rahulikus rütmis teenindatud. “On mõned tunnid nädalas, millal tekib järjekord, mida saab aga nutikalt vältida, sest liiklus on pea ööpäevaringne,” ütles ta.

Suursaarte ja mandri vahel sõitis juunikuus praamidega kokku 251 807 reisijat ja 95 971 sõidukit, mis on võrreldes möödunud aasta sama perioodiga vastavalt 3% ja 2% enam.

Rohuküla-Heltermaa liinil teenindati juunikuus 66 144 reisijat ja 24 069 sõidukit, mis on vastavalt 3% ja 5% vähem kui 2015. aastal, mil reisis
67 985 reisijat ja 25 305 sõidukit. Hiiuväina sõnul vähenes reisijate arv Hiiumaa liinil ootuspäraselt, sest mullu juunis toimus jaaninädalal Hiiumaal suur võidupüha paraad. See aga lisas tavapärasest enam reisijaid ja sõidukeid.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 504 korda, sh täna 1)