Turg suviselt rahulik (5)

Eilne hommikupoolik oli turul üsna vaikne. Kohalike aia- ja metsasaaduste müüjaid oli vaid viis-kuus.

Paaril päeval nädalas turul kartuleid ja maitsetaimi müüva Elve sõnul on klientide arv kõikuv. “Ühel päeval rohkem, teisel vähem. Täna on parasjagu,” sõnas ta. Müüja sõnul ostetakse temalt enamasti kartulit, mille kilohind oli kaks eurot, kuid ka till ja sibul läheb hästi kaubaks. Aia- ja metsasaadustest on Elve sõnul hetkel enim saada mustikaid ja vaarikaid. Viimased olid Elve kinnitusel kõrvalletist juba hommikul ära ostetud.

Turule mustikaid ostma tulnud Marliis Rettau oli mustikate hinnaga rahul. 0,2 liitrise topsi hinnaks oli eile 1.50 ning liitri hinnaks kaheksa eurot. Rettau sõnul lähtub ta ostmisel nii hinnast, kauba päritolust kui ka müüjast endast. Poe või turu vahel valides otsustab ta aga kindlasti turu kasuks.

Tiina Nõmm

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 718 korda, sh täna 1)