JUHTKIRI: Avalikud toimetused (4)

Poliitikast lahkumises ei ole midagi eriskummalist. Sellekohaseid teateid ja ka pikemaid usutlusi asjaosalistega võib nii kohalikust kui ka üle-eestilisest meediast lugeda üsna tihti. Kurb aga on see, kui lahkujad tõmbavad enda järel ukse kinni.

Leisi volikogu endise esimehe Tiina Oleski seisukoht, et tema lahkumine volikogust ei vaja pikemat kommentaari, paraku on enda järel ukse kinni tõmbamine. Imelik oleks taas kandideerida volikogusse, kui isegi ei olda nõus lahkumise tagamaid veidi avama. Volikogu esimehe näol on ju tegemist ikkagi avaliku võimu esindaja ja kandjaga, mitte mõne eraettevõtte juhatuse liikmega.

Veelgi kummalisemaks muudab kogu loo asjaolu, et Oleski kinnitusel pole tema lahkumine seotud ühegi probleemiga. Juhul, kui pole probleemi, ei tohiks olla ka midagi varjata. Valijad tahaksid ju samuti teada, milles asi ikkagi on. Küllap leidub siin mõtteainet kõigile, kes avaliku võimu juurde pürivad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 233 korda, sh täna 1)