Saarlane Portugalis: EMi võitu tähistatakse väärikalt

Läbi tulise heitluse selgus pühapäeva õhtul jalgpalli EMi võitja, kelleks sel korral oli Portugal. Portugalis Porto linnas viibiva ja viimased kaks aastat peamiselt Aafrika turul tegutsevat rahvusvahelist ettevõtet Africa Internet Group tehnoloogia arenduskeskust juhtinud saarlase Kristjan Haaviku sõnul oli rahva meeleolu ülev.

Võidule järgnesid Haaviku kinnitusel suured pidustused suuremates ja väiksemates linna- ja külakeskustes üle maa ja ka mujal portugalikeelsetes ja -meelsetes riikides. “Rahvas juubeldas nii tänavatel, kodudes kui ka autodega mööda linna vurades meeletute hõigete ja signaalitamiste saatel,” lausus Haavik. “Tänagi on inimestel Portugali värvides sallid ja särgid seljas ning autod vastavalt kaunistatud.” Ka Haavik nõustub, et seekord ei olnud Portugali alagrupimängud kõige õnnestunumad, ent rahvas ei kaotanud usku ja lootis, kas just meistritiitlit, aga kõrget kohta kindlasti. “Pigem oli üllatus, et alagrupis nii kesiselt läks, ja napilt edasi pääseti,” lausus ta.

“Ootusärevus oli kogu mängu vältel suur. Prantsusmaa koondis ründas rohkem ja ohtlikumalt. Iga kord, kui Portugali väravavaht järjekordse hiilgava tõrje tegi, kõlas sügav kergendusohe ja rahva aplaus tänutäheks,” sõnas Haavik. “Raske öelda, kumb seda võitu rohkem vääris.” Haavik nentis, et 10. juulit vast rahvuspühaks päris ei kuulutata, ent meelde jääb see hetk paljudele portugaallastele. Kindlasti seda ka meenutatakse ja tähistatakse vastavalt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 170 korda, sh täna 1)