Merekultuuriaasta rannaretk jõuab Muhu saarele

9. juulil jõuab Merekultuuriaasta rannaretk Muhu saarele, mis kutsub avastama Muhu merekultuuripärandit ja erilisi paiku.

Rannaretk algab Väikese väina tammilt ning suundub mitme vahepeatusega Koguva külla. Vahepeatustes räägitakse kohapealsetest huviväärsustest. Retke eeltaktina saavad soovijad tulla Virtsust üle Suure väina ajaloolise purjelaevaga Muhu Uisk. Täpsemat infot ajakava ja registreerimise kohta leiab Rannaretk Muhu saarel Facebooki lehelt või Merekultuuriaasta 2016 kodulehelt.

Merekultuuriaasta Rannaretk on kogu Eesti rannikut ning saari hõlmav programm, mis jõuab igasse rannaalaga maakonda ning suurematele ja valikuliselt ka väiksematele saartele. Rannaretkel osalemine on võimalus kohtuda kohalike inimeste ning nende jaoks oluliste tegevustega. Saada vahetut kontakti elava merekultuuri pärandiga ning tõsta esile nende rolli ja tähtsust meie kultuuriloos.

Igal külal ja piirkonnal on oma rikkalikud tavad, oskused ja merega seotud eluviis, mille tähtsustamine on merekultuuriaasta üheks eesmärgiks. Programm valmib ja viiakse läbi koostöös kohaliku kodanikualgatusliku seltsi, kohaliku muuseumi vm partneri kaudu.

Tiina Nõmm

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 225 korda, sh täna 1)