Ka Türgi laevad hilinevad? (8)

Riigikogu liige Jaanus Karilaid juhtis tähelepanu, et nädala eest pidanuks tema arvestuste järgi Eestisse jõudma esimene parvlaev Türgist. TS Laevad OÜ juhatuse esimees tunnistab mõningaid tagasilööke.

Karilaid viitas oma sotsiaalmeedia postituses, et esimene Türgi tehases ehitatav parvlaev pidanuks 1. juulil olema Eestis, aga sellest pole midagi kuulda.

“Kui Poola laevatehasega pikendati laevade valmimise tähtaegu ja sellest teavitati ka avalikkust, siis Türgis ehitatavate laevade osas väidetavalt probleeme pole,” ütles Karilaid.

TS Laevad OÜ juhatuse esimehe Kaido Padari sõnul ei ole veel põhjust häirekellaks. “Esimene parvlaev ei pidanud 1. juulil Eestisse jõudma, juttu oli sellest, et esimene laev hakkab alles juulikuu esimesel poolel tulema,” vahendas Padari sõnu Postimees.

Ta möönis küll, et Türgi tehases olid vahepeal väikesed probleemid juhtimisseadmetega, kuid need on nüüd lahenduse leidnud.

See, millal esimene Türgi tehases valmiv laev saab Eesti poole liikuma hakata, selgub lähiajal.

“Isegi, kui ta hakkab siia nädal aega hiljem tulema, kui esialgu kokku lepitud, või tuleb alles augusti keskel, siis minu jaoks ei ole ka see probleem. Oluline on, et nad oleks paar nädalat varem siin – et saaks hakata Eesti-poolseid seadmeid paika panema,” lausus TS Laevade esindaja.

Ka kinnitab Padar, et Türgi tehasega ei ole keegi lepinguid muutnud. “Ja kui tulebki mingisugune hilinemine – see on meediast ka läbi jooksnud -, siis alles pärast kuuajalist hilinemist tulevad trahvid,” sõnas ta.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 344 korda, sh täna 1)