Saaremaa AgilityKäpp toimub Mustjalas  

TÄISKÄIGUL: Agility-koer Mortimer võistlusrada läbimas. ERAKOGU

TÄISKÄIGUL: Agility-koer Mortimer võistlusrada läbimas.
ERAKOGU

Laupäeval ja pühapäeval, 9.-10. juulil toimuvad Mustjala põhikooli staadionil selle suve Saaremaa koeraspordi agility suurvõistlused.

Võistlus on Eesti kennelliidu aastakoera arvestusse minev rahvusvaheline võistlus, kuhu on registreerunud osalejad nii Eestist, Leedust kui ka Soomest. Loomulikult astuvad võistlustulle ka Saaremaa koerasportlased. Kokku on registreerunud 93 võistlejat.

Kohtunikuks on võistlustel maailmatasemel ja tuntud sakslane Alexander Beitl, kes paljude suurvõistluste kõrval on hindamas ka selleaastaseid Euroopa avatud meistrivõistlusi agilitys (European Open) Prantsusmaal, kuhu sõidab ka palju Eesti koera­sportlasi.

Algajate klassis on kohtunik Kairi Raamat.

Saarlaste agilityklubi korraldab Saaremaa AgilityKäpa sarja juba aastast 2013 ja sellel aastal toimub kolm ametlikku Eesti kennelliidu kalenderplaanis olevat agilityvõistlust. Esimene oli märtsis Saaremaa ratsakeskuses (kohtunik Monika Põld), teine siis nüüd eeloleval nädalavahetusel ja kolmas võistlus toimub oktoobris (kohtunik Tanja Pollich Saksamaalt), mis on samuti plaanitud Saaremaa ratsakeskuse maneeži.

Võistlusklasse on neli. Laupäeval alustatakse kergeima klassiga (AG1), järgneb keskmine klass (AG2) ja siis raskeim klass (AG3).

Kõigis ametlikes klassides toimub kolm erinevat võistlust. Võistluspäeva lõpetab mitteametlik klass algajatele (AG0).

Pühapäeval alustab jooksmist AG3, selle võistluse kaks esimest rada on rahvusvahelise võistluse rajad, kus antakse välja rahvusvahelise agilitytšempioni tiitlid, edasi lähevad klassid järjest kergemaks. Ka pühapäeval on kavas kõigile ametlikele klassidele kolm võistlust.

Pühapäevase päeva lõpetab samuti mitteametlik algajate klass (A0) kahe võistlusega.

Mõlemal päeval algab võistluspäev kell 10. Üritus on pealtvaatajatele tasuta, seega ootame kõiki koerasõpru kaasa elama.

Saarlaste Agilityklubi

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 197 korda, sh täna 1)