Juu Jääbi suurim staar oli festivali asukoht (1)

Läinud nädalalõpuga ühele poole saanud 20. Muhu tulevikumuusika festival Juu Jääb toimus tänavu uues kohas, Hellamaal asuvas Muhu muusikatalus, festivali peakorraldaja Villu Veski avaras koduõues.

Just festivali peamiste kontsertide asukoht – Muhu muusikatalu – oli see, mis Veski sõnutsi enim tähelepanu pälvis ja ühtlasi suurimaid kiiduavaldusi tõi. Publikut jagus peakorraldaja sõnul ohtrasti igale kontserdile. Kuigi publikunumbreid pole täpselt veel kokku loetud, võib öelda, et üle 3000 inimese sai festivalist seekord osa kindlasti. “Kohamuutus ei mänginud mingit rolli, et publikut oleks kuidagi vähem olnud, kui varasemalt,” kinnitas Veski. “Kõige suuremaarvulisem tagasiside ongi olnud kohamuutuse osas. Just muusikatalus tundus inimeste sõnul õige vaib olevat. Kõlama jäi, et Juu Jääb on koju jõudnud,” märkis Veski. Ka mõni üksik, kes kohamuutuses varem kahtles, jõudis tõdemuseni, et nüüd ongi Juu Jääb see üdini õige. “See tegi väga head meelt!”

Veski möönis, et eks paremini saab alati, aga tegelikult sündis seekord kõik suurepäraselt, plaanid said teoks ning midagi ära ei jäänudki. “Kõik artistid said kohale, keegi ei jäänud haigeks, ükski lend ei jäänud ära, kõik said ka laevaga üle ja tagasi,” nentis Veski. “Kõik toimus, nagu vaja ja midagi ringi mängima ei pidanud.”

Uusi mõtteid järgmise aasta Juu Jääbiks korraldajal igatahes juba on, seega festivalisõpradel on taas, mida oodata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 261 korda, sh täna 1)