Jahimehed peavad Koguvas kokkutulekut

Sel nädalalõpul toimub traditsiooniline saarte jahimeeste kokkutulek, mis tänavu on Muhu jahiseltsi korraldada ja laagripaik asub Koguva küla Vanatoa talu maadel.

Muhu jahiseltsi esimees Heinart Laaneväli ütles Saarte Häälele, et kokkutulekul osaleb seitseteist jahiseltsi, ühtekokku ligi viissada inimest. Muhu jahiselts korraldajana toimetab laagris kaheksateistkümnendana, kuid tava kohaselt võistlustest seltsi liikmed osa ei võta, vaid hoolitsevad kokkutuleku ja selle raames toimuvate ürituste ladusa läbiviimise eest.

Rahvas kogunes juba reede õhtul, erinevad mõõduvõtmised, jõukatsumised ja meelelahutuslik osa toimub täna ning laagrilipp langetatakse pühapäeva hommikul.

Laaneväli sõnul on kokkutuleku kavas tavapärased võistlused, nagu juhtkonna mitmevõistlus, köievedu, sasku, uue asjana toimub tänavu vibulaskmine. Kokandusvõistlusel jagatakse seltsidele seekord toorainena välja metsseakarree. Kuna kokkutulek on kogupereüritus, siis on jahiseltside mõõduvõtmisele lisaks tegevusi ka naistele ja lastele.

Erinevatel võistlustel kogutud punktide summa põhjal selgub ka kokkutuleku üldvõitja. Eelmisel aastal tuli võitjaks Pihtla jahiselts.

Järgmisel aastal tähistab Saarte jahimeeste selts oma 50. tegevusaastat.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 749 korda, sh täna 1)