Euroametnikud tutvusid saarlaste uuenduslike ettevõtmistega (2)

MEHED KIIVRITES: (Vasakult) Cédric Cabanne, Rainer Paenurk, Zahradnik, Charles Vella ja  Meelis Joost esmaspäeval Baltic Workboatsi tegemistega tutvumas. IRINA MÄGI

MEHED KIIVRITES: (Vasakult) Cédric Cabanne, Rainer Paenurk, Zahradnik, Charles Vella ja Meelis Joost esmaspäeval Baltic Workboatsi tegemistega tutvumas.
IRINA MÄGI

Saaremaa Arenduskeskus (SAK) võõrustas esmaspäeval “Smart Islands” projekti raames Euroopa Liidu majandus- ja sotsiaalkomitee liikmeid.

Projekti eesmärk on tutvustada kaasaegseid ja innovatiivseid lahendusi Euroopa väikesaartel ja Saaremaa oli esimene lähiregiooni (Balti mere) saar, mida projekti raames külastati.

Komitee esindajatena käisid Saaremaal Meelis Joost Eesti puuetega inimeste kojast, Charles Vella Maltalt, Petr Zahradnik Tšehhist ja Cédric Cabanne komitee sekretariaadist.

SAK-i tervikturunduse spetsialist Rainer Paenurk ütles Saarte Häälele, et päev oli tegus ja asjaosalised jäid rahule. “Tõdeti, et Saaremaal on tõepoolest nutikaid lahendusi, millel võiks potentsiaali olla mujalgi,” sõnas ta.

Ürituse raames räägiti Saare Golfi seminarisaalis SPA-turismist Saaremaal, tutvustati Marina Ahoy mobiilirakendust ja projekte “Saaremaa, ehtne toode” ning “Geo­Connect”. Päeva teises pooles külastati Baltic Workboatsi, TTÜ väikelaevaehituse kompetentsikeskust, Kuressaare päevakeskust, kus räägiti projektist ELVI, ja Angla tuulikumäge.

Paenurk selgitas, et “Smart Islands” on sisuliselt turundusprojekt ja Saaremaa oma nutikate lahendustega leiab kajastust projekti raames oktoobrikuus valmimas “Smart Islands” brošüüris, mida levitatakse mitmetes Euroopa Liidu liikmesriikides. Selle suve jooksul selgub, millised meie lahendused seal kajastust leiavad.

“Meie soov on Saaremaa tuntuse kasvatamine ning teisalt leida potentsiaalseid partnereid teistelt nutikatelt väikesaartelt, kellele oma lahendusi pakkuda või kellelt omakorda midagi juurde õppida või mõni hea lahendus kasutusele võtta,” märkis Paenurk.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 451 korda, sh täna 1)