Juubelihõnguline Juu Jääb päästis 20. korda viisid valla (GALERII) (2)

VIIMANE PROOV: Enne eilse kontserdi algust tegi Villu Veski ühes avakontserdi muusikutega läbi paari tunni pärast publikule ettekantava “Õhtu New Yorgis”. MAANUS MASING

VIIMANE PROOV: Enne eilse kontserdi algust tegi Villu Veski ühes avakontserdi muusikutega läbi paari tunni pärast publikule ettekantava “Õhtu New Yorgis”.
MAANUS MASING

Pühapäeva pärastlõunani vältava 20. tulevikumuusika festivali Juu Jääb kontserdid jõuavad peale ta kodusaare Muhu kenasti ka Saaremaale.

Nagu traditsiooniks kujunenud, toimus avakontsert eile Arensburgi päikeseterrassil, kus sedakorda viidi muusikaarmastajad rännakule New Yorki. Kontserdiga tähistati muuhulgas ooperi Borgy & Bess 80. aasta möödumist teose esiettekandest New Yorgis.

Maailmakuulus prantslasest klarnetisolist maestro Michel Lethiec rääkis kontserdil ooperi Porgy & Bess ja muusikali “West Side Story” sünniloost ja nende autoritest. Kontserdil, mis eesti keelis kandnuks nime “Õhtu New Yorgis”, kõlasidki “West Side Story” ja “Porgy & Bess” instrumentaal­ettekanded.

Muusikalise elamuse pakkujate nimistu oli aga pikemgi. Üles astus ka Villu Veski isiklikult, samuti oli esinejate nimekirjas Omar Massa bandeneonil Argentiinast, Thomasz Januchta kontrabassil ning Meccore String Quartet Poolast.

Kui mõnel varasemal aastal on just Juu Jääbi ajaks ilm kohati isegi jahedaks pööranud, siis nüüd paistab ilmataat 20. sünnipäeva tähistavat festivali tõelise suvesoojaga õnnistavat. “Tõsi ta on, erakordselt troopiline kliima on – kõik kasvab suurepäraselt ja päike paistab, meeleolu on meil suurepärane,” kinnitas raadiole Kadi antud intervjuus Juu Jääbi isa ja peakorraldaja Villu Veski eile hommikul.

Muhu muusikatalus, kus tänavu toimuvad peamised Juu Jääbi kontserdid, käis samal ajal vilgas festivaliplatsi ülesehitamine. Eilse seisuga oli see juba neli päeva kestnud ja põhimõtteliselt valmis ka. “Küllalt pikalt ja intensiivselt ikka,” muheles Veski.

Kuigi pealava ja jämmitelk asuvad Hellamaal muusikatalus ja avakontsert oli Kuressaares, on kontserte toimumas ka Pädaste mõisas, Leisi kirikus, Hellamaa kirikus ja Muhu Katariina kirikus Liival.

“Kontserdikohti on palju, aga kes soovivad just mitmepäevast õue­festivali kõige selle juurde kuuluvaga, siis see toimub Muhu muusikatalus,” kinnitas Veski.

Täna on kõigil Juu Jääbi sõpradel võimalik nautida Vera Kondratjeva ja Kristian Blaki kontserti Hellamaa kirikus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 900 korda, sh täna 1)