Haigla: lastearsti vastuvõtud ei kao kuhugi

Kui haigekassa arvab, et lastearste ongi vaja ainult suurtes linnades, sest üldiselt saavad nende tööga hakkama ka perearstid, siis Kuressaare haigla kinnitusel ei kavatse nad lastearsti vastuvõttudest mingil juhul loobuda.

“Rahu, ainult rahu,” ütles Kuressaare Haigla SA juht Märt Kõlli ja rõhutas, et lastearsti ambulatoorsed vastuvõtud ei kao kuhugi, sest meil on kohapeal olemas väga hea spetsialist ja Saaremaa lapsevanemad ei pea muretsema. “Meie maakonna jaoks on kõige tähtsam see, et meil on olemas inimesed, kes saavad vastavatel erialadel teenust pakkuda. Meil on doktor Ülle Käsk olemas ja loomulikult tagame me talle töö ja koormuse.”

Dr Käsk on Saaremaa ainus täiskohaga pediaater, kellel on abiks veel üks poole kohaga lastearst. Kahe peale on nende vastutusalas Saaremaal ligi 6500 last.

Eilse Eesti Päevalehe teatel on haigekassa arvates “väikse nõudlusega, aga kõrge spetsiifikaga” erialade puhul oluline kaaluda, kui otstarbekas on nendealaseid teenuseid osutada igas maakonnahaiglas.

Sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske teatas seepeale eilses Kuku raadio saates “BNS”, et ministeeriumis vaadatakse haigekassa sellisele seisukohale kriitiliselt.

“Esimene pingutus peaks olema abiandmine kohapeal. Kas siis inimene on maakonnahaiglas põhikohaga palgal või on ta osalise koormusega ja ta käib seal, see on praktilise töökorralduse pool, aga patsiendid ei tohiks sõitma hakata. See ei ole kokkuhoid. Ühiskondliku kulu koht on see, mida me peame hakkama vaatama. Kui haigekassa hoiab jupikese kokku arsti töötasult, aga kõik ülejäänud kulutavad transpordile ja tööaega, siis see ei ole aktsepteeritav lahendus.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 394 korda, sh täna 1)