Saare juurtega ameeriklane korjab raha kalmistutele

USA pangandus- ja majandustegelane Aavo Reinfeldt tahab koos Lääneranniku eestlastega koguda nimetamisväärse summa, et Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul teha kõigile Saaremaa kalmistutele rahaline annetus – igaühele eraldi.

Reinfeldti sugulane, kauaaegne Lümanda omavalitsustegelane Jaanus Reede rääkis Saarte Häälele, et Eesti Vabariigi läheneva 100. sünnipäevaga seoses on käivitatud ja on ka veel kavandamisel mitmesuguseid üritusi ja aktsioone. Üks neist on rahvusvahelist kajastamist leidnud aktsioon “Mida kingid Sina Vabariigi sünnipäevaks”, kus huvitava ideega esineb ka Aavo Reinfeldt.

“Tema idee puudutab laiemalt küll kogu Eestit, kuid kalmistute rahalise toetamise piiritleks ta ainult Saaremaaga, sest on juurtega Vintri külast ja Kärla mailt pärit,” ütles Jaanus Reede. Tema sõnul on Aavo Reinfeldt Eesti rahvuskomitee kauaaegne liige ja oma varasemate ametite tõttu väga suure sotsiaalse võrgustikuga mees ning seetõttu on lootust saada kokku märkimisväärne rahasumma.

“Lootused on suured, kuid esialgu ei käiks siiski ühtegi numbrit välja, sest üks asi on ootus, teine lootus ja kolmas võib olla pettumus, kui asja ei saa,” tähendas Jaanus Reede. “Rahakogumine võtab ju aega, aga Eesti Vabariigi sünnipäev ei ole ju ka veel homme.”

Jaanus Reede palub e-posti aadressil reede.jaanus@gmail.com võtta ühendust kõikidel omavalitsustel ja edastada talle info kõigi kalmistute, sh ka sõjaväekalmistute kohta: nimi, asukoht, ligikaudne suurus ja pangakonto number, kuhu on võimalik annetus kanda.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 344 korda, sh täna 1)