Lääne-Saaremaal keerab rooli bussijuht Tiina (1)

ROOLI TAGA: Tiina Saaretalu sõidutab reisijad nii Lümandasse, Astesse kui mujalegi.  MAANUS MASING

ROOLI TAGA: Tiina Saaretalu sõidutab reisijad nii Lümandasse, Astesse kui mujalegi.
MAANUS MASING

Juunikuus alustas bussifirmas Atko bussijuhina tööd Tiina Saaretalu, keda võib kohata Lääne-Saaremaa maaliinidel.

Tiina Saaretalu alustas õpinguid Hiiumaa ametikoolis septembris ja maikuuks olid tal load käes. Õppima mindi koos abikaasa Heiki Saaretaluga. “Tegelikult ma ei teadnud, et ma siia tahan tööle tulla,” selgitas Tiina Saaretalu, viidates, et lubade tegemise mõtte pani talle pähe abikaasa.

Viimane ise bussijuhina tööle ei asunud. Küll aga saatis oma CV bussifirmadesse Tiina, kes varem töötas lillemüüjana. “Atkost võeti ühendust, et tule räägime. Nendel oli just bussijuhti vaja. Käisin stažeerimas ära ja siin ma olen,” lausus Saaretalu.

Vastne bussijuht märkis, et kuigi ta on pool elu Saaremaal elanud, tuli esimestel sõitudel ikka GPS (asukoha määramise süsteem) appi võtta. “See on hea, kui saab ühte liini mitu korda järjest sõita, siis peatused kinnistuvad,” tõdes ta.

Saaretalu märkis, et esialgu on ta graafikust veidi ka maha jäänud, kuid midagi hullu pole sellest juhtunud. Pigem vastupidi, sest hilinejaid, kes bussi peale jõuda tahavad, on ju alati, selgitas Saaretalu.

Tiina Saaretalu sõnul on kõik reisijad olnud seni väga positiivselt meelestatud. “Eile alles üks vanaproua tuli ja imestas, et naisterahvas roolis, seda pole ta varem küll näinud,” meenutas Saaretalu naerulsui.

“See üllatusmoment on reisijatel kogu aeg. Vahel mõni noormees astub bussi tavalise tõsise näoga, vaatab otsa ja siis läheb tal nägu naerule.”

Seda, kas bussijuhiamet talle hästi sobib, on Saaretalu sõnul veel vara öelda. Praegu on palju avastamist ja kõik on uus ja huvitav, märkis ta. “Kui rutiin tekib, siis tuleb alles õige aimdus, mis see tegelikult on,” lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 530 korda, sh täna 1)