MIS JUHTUS

Kodanik vihastas takso peale

12. juunil kella kaheksa paiku juhtus õnnetus Kuressaares Transvaali ja Karja tänava ristmikul, kus sõiduautole Honda ei andnud teed Venemaa kodaniku juhitud Subaru. Osapooled olid kained ja pöörduvad kindlustusse.

Samal päeval kell 20.29 tabati Kuressaare linnas mootorsõiduki roolist 1977. a sündinud juhtimisõiguseta juht. Alustatud on väärteomenetlust.

12. juunil kella 2.50 elas üks kodanik oma viha välja takso peale, tekitades autole kahjustusi. Alustatud on väärteomenetlust.

Joobnud ronivad ikka liiklusse

Kuressaare politseijaoskonnas algatati möödunud nädalal neli kriminaalasja, kaks neist olid seotud joobes juhtimisega.

Menetlusteenistuse vanema Ahti Lepa sõnul algatati üks kriminaalasi kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel: nimelt läksid joomakaaslased Kuressaares 4. juunil tülli ja 1982. a sündinud mees lõi 1972. a sündinud meest.  Ajavahemikus 17.–25. mai on Muhus ehitusobjektilt varastatud 2000 euro väärtuses tööriistu ja kivivilla.

11. juunil kõrvaldas politsei Kuressaare linnas BMW juhtimiselt 1993. a sündinud mehe, kellel tuvastati kriminaalne joove. Ka 12. juunil sai politsei teate Kuressaares ringi kihutavast purjus juhist.

“Kell 20.24 olid kodanikud 1989. a sündinud mehe oma jõududega kinni pidanud ja andsid ta Kauba tänaval politseile üle,” ütles Lepp. Mehel tuvastati kriminaalne joove, lisaks puudus tal juhtimisõigus ja autol ei olnud kehtivat ülevaatust. Mõlema joobnud juhi vastu alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku § 424 tunnustel ja neid ähvardab kuni kolmeaastane vanglakaristus. “Siinkohal tänan kodanikke, kes ei pea paljuks õigusrikkumistele vahele segada. Teist on politseile suur abi. Alkoholijoobes sõidukijuhid on Saare maakonnas suur probleem ja üksi me lihtsalt igale poole ei jõua,” rääkis Lepp.

Naine sai avariis vigastada

Nädalaga alustati Kuressaare politseijaoskonnas 16 väärteomenetlust, millest 11 oli seotud liiklusega. Tabati viis kiiruseületajat. Nädala jooksul tabati ka kaks narkootikumide tarvitajat, kellest üks oli alaealine. Kainenema toimetati möödunud nädalal viis inimest.

9. juuni hommikul kell 7.45 toimus Upa ristmikul kolme sõiduki ahelkokkupõrge, milles sai kergemaid vigastusi ühe sõiduki tagaistmel olnud naine. Alustatud on väärteomenetlust liiklusseaduse § 223 tunnustel, mille eest näeb seadus ette kuni 1200-eurose trahvi. “Praegu menetlus käib ja süüdlasest on veel vara rääkida,” ütles Ahti Lepp.

10. juunil kell 18.18 põrkasid Kuressaares Talve ja Ida tänava nurgal kokku sõiduautod KIA ja Volkswagen. VW juht, 1986. aastal sündinud mees, eiras “anna teed” märki. Samuti tuvastati tal alkoholi piirmäära ületamine ning algatati väärteomenetlus.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 479 korda, sh täna 1)