JUHTKIRI: X-faktor

Head asjad on enamasti lihtsad. Ja neid ei saa enamasti välja mõelda. Need kas on kogu aeg olemas olnud või siis peab nende peale mingi erilise sähvatuse ajel tulema.

Head asjad on need, millest varem või hiljem kõnelema hakatakse, ja mitte parastades, sest head asjad tekitavad rääkides hea tunde. Halbu asju on ilmas piisavalt palju, et nendest kõnelemisest lõpuks tüdineda.

Seetõttu polegi väga üllatav, et saarlaste ja hiidlaste köievedu nädalavahetusel rahvusvahelise uudisteagentuuri vahendusel kulutulena maailma paiskus ja seal nüüd oma elu edasi elab. Üle kaht saart ühendava väina kümnekilomeetrise köie vedamine on juba iseenesest piisavalt totter ettevõtmine, et see võiks Eestist kaugemalgi inimesed kulmu kergitama panna. Rääkimata selle köie sikutamisest lootuses, et keegi kümne kilomeetri kaugusel kõhuli rannamudasse õnnestub tõmmata. On, kuidas on, mingi X-faktori järgi see ettevõtmine igatahes pisut lõhnab. Probleem on selles, kes asjaga edasi läheb ja tulevaks aastaks jämedama köie keerutab. Kas tahetakse jätkuvalt olla naabrist parem?

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 67 korda, sh täna 1)