Andre Kiilile Soomes kolm esikohta

HRX Eesti autoringraja meistrivõistluste sari klassile BMW 325 Cup jätkus laupäeval ja pühapäeval Soomes Kemora rajal. Taas sõideti koos soomlaste klassiga Xtreme Race, kus kasutusel samasuguste tehniliste omadustega BMW-d, mis Eesti sarjas. See oli Eesti meistrivõistluste teine etapp Soomes ja taas ei jätnud Eesti sõitjad soomlastele nende kodurajal just palju võimalusi. Väga tugeva nädalavahetuse tegi hat-trick’iga Andre Kiil, kes võitis kõik kolm sõitu.

Esimeses sõidus lõpetas Kiili järel teisena valitsev Vormel Scandic Eesti meister Tõnis Vanaselja, kes sellel aastal ka kereautoga sõidab, finišijoonel lahutas kahte eestlast 8,2 sekundit. Teises sõidus tuli teisena üle lõpujoone Sten Pentus, kes kaotas Kiilile 4,4 sekundit. Pühapäeval sõideti 45-minutiline sõit, kus on võimalik ka juhti vahetada, kui sõidetakse kahekesi. Siin lõid eestlased platsi puhtaks ja üldkokkuvõttes soomlastel poodiumile asja polnud. Andre Kiilile võit, teine oli Tõnis Vanaselja ja kolmandaks tulid Allan Tigane ja Henrik Eeltee, kes jõudsid üle lõpujoone vaid pool sekundit pärast Vanaseljat.

HRX Eesti autoringraja meistrivõistlused jätkuvad kodus. Suur Võidusõit 2016 sõidetakse 1.–2. juulil auto24ringil ja see on ka Soome meistrivõistluste etapp.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 44 korda, sh täna 1)