Täna algavad tasuta linnatuurid

Saaremaa giidide ühing korraldab koostöös MTÜ-ga Visit Saaremaa ja teiste toetajatega suvisel hooajal Kuressaares taas tasuta linnaekskursioone.

Kui möödunud aastal olid tasuta linnaekskursioonid eesti ja inglise keeles, siis tänavu on kolmanda keelena lisandunud soome keel. Saaremaa giidide ühingu esimees Ulrike Mesi tõi veel välja, et tänavu on ka periood, mil tasuta linnatuure korraldatakse, pikem. Ta lisas, et toetajate hulk eriti suurenenud ei ole, küll aga on toetuse summa diferentseeritud vastavalt majutusasutuste majutuskohtadele.

Alustatakse 11. juunil ehk täna ja viimased ekskursioonid toimuvad 20. augustil. Linnaekskursioonid algavad laupäeviti kell 15 Kuressaare turismiinfokeskuse eest ja kestavad umbes tunni. Mesi märkis, et marsruut on põhimõtteliselt sama, mis möödunud aastal. See tähendab, et kesklinnast liigutakse pargi poole ja tutvutakse Kuressaare vanalinnaga.

Läinud aastal sai tasuta linnaekskursioonidest osa 168 turisti ja huvilist, mis tegi ühe ekskursiooni kohta keskmiselt üheksa kuni kümme osalist. Veidi populaarsemaks osutusid eestikeelsed ekskursioonid, neist sai suve jooksul osa 89 inimest.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 330 korda, sh täna 1)