Mudaauk pani maasturid proovile (4)

Vihm muutis maasturite võistluse Saarekoll eileõhtuse linnakatse oodatust pikemaks ja keerulisemaks,
kuna meeskondadel tuli tublisti vaeva näha, et masinaid rajal asunud mudaaugust välja saada.

„Võistlus läks plaanipäraselt, aga viivituse tekitas see, et üks rajal asunud mudaauk muudeti esimeste masinate poolt põhjatuks,“ tõdes Saarekolli peakorraldaja Asko Berens. „Keskmiselt tund aega kulus mudas ukerdamisele ja seetõttu masinad mäe peale esimese tunni aja jooksul ei jõudnud.“

Tema sõnul ei tähenda keerulistest rajaoludest tingitud viivitus sugugi, et katse oleks ebaõnnestunud, kuna Kuressaare ringtee ääres asuva pinnasemäe tippu tõusid pärast mudaaugust väljasaamist mitmed kümned masinad.
„57 katsele registreeritud masinast üle poole kindlasti,“ märkis Berens. „Kartsin, et võistluse kirstunaelaks saab mägi, aga see osutus lihtsamaks kui arvati. Kõik meeskonnad said sellega hakkama ning ei juhtunud
ainsatki intsidenti.“

Berens möönis, et mõni inimene publiku seast, kes külmas ja vihmas ootas, et autod mäkke tõuseksid, võis tõesti kannatuse kaotada.

„Raskel maasikul ei tea siiski kunagi ette, kui palju kuskil aega läheb,“ ütles Berens. „Tegemist ei ole ju ralliga, et antakse start ja kahe minuti pärast sõidab esimene masin 180-ga mööda. Kui oled tõeline fänn, paned
soojalt riidesse ja ootad raja ääres pisut kauem.“

Raja sõitsid läbi kõik võistlusklassid, välja arvatud viimane, kus osalejaid kõige vähem – kuus masinat. „Otsustasime neid rajale mitte lasta, kuna kell oli juba palju,“ lausus Berens.

Linnakatse sai läbi kell kaks öösel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 283 korda, sh täna 1)