JUHTKIRI: Kuressaare teeks ilma

Ilm on üks vaat et tähtsamaid elu mõjutavaid asjaolusid. Ilmast räägivad kõik ja kogu aeg. Ilma järgi teeme me üsna arvestatava osa otsuseid. Ilm võib nurjata meie plaanid või teha päeva ilusamaks.

Kõike seda arvesse võttes ei ole imestada midagi, et valede ilmaandmete esitamine rahva pahameelest kõuehäälselt müristama paneb ja rohket jutuainet tekitab. Viis kraadi siia-sinna on näiteks riietuse valimise puhul ikka sama oluline vahe, kui et kas sajab vihma või ei saja. Roomassaare ilma Kuressaare omana esitlemine on juba habemega jutt. Seni pole muutunud midagi. Enamasti on nii, et materdatakse ilmateenistust. Nood ütlevad, et ei tee Kuressaarde uut jaama ja et jaheduse saabudes läheb teema nagunii maha. Järgmise aastani.

Ilmateenistust tuleb mõista. Nende ülesanded ja eesmärgid on teised, kui igas Eesti linnas just selle linna kõige keskmisemat temperatuuri näidata. Samas ei ole lahendused teab mis keerulised ja ühele omavalitsusele väikese ilmajaama püstitamine üle jõu käiv. Eriti kena oleks, kui ka turismiasjalised õla alla paneksid.  Sellise lükkega saaksid siinsed otsustajad üsna korralikult ilma teha. Pole just palju kante, kus oleks päris oma ja kõige täpsem ilmajaam.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 139 korda, sh täna 1)