Aasta ettevõtete pingirida sai täiendust (FOTOD)

PIDULIK HETK: Saaremaa lihatööstuse auks paigaldatud pingi ümbert lõikas piduliku punase lindi läbi ettevõtte juhatuse esimees Kristjan Leedo. MAANUS MASING

PIDULIK HETK: Saaremaa lihatööstuse auks paigaldatud pingi ümbert lõikas piduliku punase lindi läbi ettevõtte juhatuse esimees Kristjan Leedo.
MAANUS MASING

Saare maakonna aasta ettevõtete auks Kuressaarde August Kitzbergi tänava äärde paigaldatud pinkide sekka lisandus eile koos piduliku lindilõikamisega nimeline pink Saaremaa lihatööstusele.

Ühtekokku on seal nimelisi pinke nüüd seitse. Tänavu jaanuaris kuulutas Saaremaa ettevõtjate liit koostöös Kadi raadio ja Saarte Häälega välja aasta ettevõtte 2015, milleks osutus Saaremaa lihatööstus. Seega ongi seitsmes pink pühendatud kohalikule lihatööstusele.

Suhteliselt sombune ja vilu ilm pidulikku üritust ei seganud ja asjaosalised kippusid naljagi viskama. Saaremaa ettevõtjate liidu juhatuse esimees Villu Vatsfeld ütles naljatamisi, et kuigi ilm on jaanipäeva-eelsele ajale kohaselt kehv, ei morjenda see seekordset aasta ettevõtet ilmselt grammi võrragi. “Saaremaa parimal ettevõttel on kindlasti mõned nipid, mida ja kuidas sellise ilmaga grillida,” tögas ta.

Saaremaa lihatööstuse juhatuse esimees Kristjan Leedo ei jäänud vastust võlgu, öeldes, et nipp on tõepoolest olemas. Nõndanimetatud nipiks on iga pere pisemad liikmed, kes emalt-isalt suvisel ajal alati šašlõkki nõuavad. “Siis vahet pole, mis ilm on, ikka pead grillima,” nentis ta.

Piduliku lindilõikamise järel proovis aasta ettevõtte juht pingi esimesena järele ja tänas kõiki veel kord tunnustuse eest.

Nimeliste pinkide paigaldamisega Saare maakonna aasta ettevõtete auks tehti algust kahe aasta eest, kui ühekorraga sai August Kitzbergi tänava ääres avatud viis pinki: AS-ile Baltic Workboats (2009), AS-ile Saaremaa Laevakompanii (2010), Merinvest OÜ-le (2011), Kõljala Põllumajanduslikule OÜ-le (2012) ja Alunaut OÜ-le (2013). Neile lisandus mullu pink 2014. aasta ettevõttele Sandla Puit.

Aasta ettevõte 2016 valitakse Saaremaa ettevõtjate liidu, Saarte Hääle ja Kadi raadio koostöös välja 2017. aasta jaanuaris. Pingid ja nende asukoha valis 2014. aastal välja endine linnaarhitekt Hannes Koppel. Firma Externy OÜ pingid disainis Martin Pärn disainibüroost Iseasi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 543 korda, sh täna 1)