Talendikaim kardisõitja on Henry Sadam (2)

LÄKS HÄSTI: Henry Sadamal (punases) õnnestus Honda Kuressaare GP-l saavutada tubli 7. koht. MAANUS MASING

LÄKS HÄSTI: Henry Sadamal (punases) õnnestus Honda Kuressaare GP-l saavutada tubli 7. koht.
MAANUS MASING

Läinud pühapäeval Auriga kaubanduskeskuse juures toimunud laste hobikardisarja Auto24 Talendid Rajale Honda Kuressaare GP-l saavutas parim saarlane 7. koha.

Talendid Rajale hobikardisarja esindaja Martin Haraku sõnul läks siinne etapp kenasti ja selle eest tänas ta nii Saarte Häält kui ka Kadi raadiot kajastuste eest, aga ka Kuressaare linnavalitsust ja Saaremaa kogukonda.

Võistlejaid oli Haraku sõnul kokku 33, neist kolm saarlased. Seda enam pidas ta osavõtjate arvu tubliks tulemuseks, sest enamik oli kohale tulnud ikkagi mandrilt.

Parim saarlane oli korraldajate kinnitusel Henry Sadam, kes tubli sõiduga B-finaalis võitles endale välja koha A-finaalis, mille lõpetas 7. kohal.

Võitja oli Carmen Kraav, teine Marten Ojapõld, kolmas Joosep Planken, neljas Mart-Martin Pertel, viies Marcel Peldes, kuues Randel-Erik Evestus ja seitsmes, nagu juba mainitud, Henry Sadam.

Carmenile oli see sel hooajal juba teine võit. “Ta on vaid 10-aastane, võistleb paralleelselt ka Eesti meistrivõistlustel ning kindlasti on tegemist tulevase staariga,” kinnitas Harak.

Võistlussõit algas Kuressaares aga õnnetult sarja üldliidrile ja senisest kaheksast etapist koguni neli võitnud Randel-Erik Evestusele. “Esimesse kurvi pidurdades lükati ta kogemata spinni ning ta pidi liidergruppi jälitama asuma tagantotsast,” rääkis Harak. “Lõpuks püüdis ta liidergrupi kinni ja oleks möödagi saanud, kuid sõit jõudis enne ära lõppeda.”

Huvi kardisõidu vastu oli korraldaja hinnangul piisavalt. Seda näitas kasvõi laupäevane päev, kui rajal said käia kõik, kes soovisid. “Võib-olla võistlusele tulek ehmatas paljud ära, kuid vähemasti avanes neil võimalus kardisõitu proovida,” nentis Harak, kelle sõnul plaanivad nad Kuressaaret hobikardisarjaga väisata ka järgmisel hooajal.

Kuressaarega algas talendisarja suvetuur ning seni peamiselt Tallinnale keskendunud sari liigub edasi sellistesse linnadesse nagu Pärnu, Haapsalu ja Tartu. Sarjas sõidetakse kokku 14 etappi, millest läheb arvesse kümme paremat tulemust.

Peaauhind on päris ehtne võistluskart Birel väärtusega umbes 4500 eurot. Teise ja kolmanda koha omanikud saavad võimaluse teha täismahus kaasa kardispordi Eesti meistrivõistluste üks etapp tipptiimi ridades.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 730 korda, sh täna 1)